Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#19815
Ceres
Participant

ozelot wrote:

Lahko še jest svoj lončeni piskerček pristavim? Hvala Smile.Torej, trenutno sem v fazi kjer ugotavljam da vse te teorije pač nimajo efekta. Ne rečem da niso prave sploh ne vendar bi pa rad videl nekoga ki kontinuirano zadovoljno živi po teh teorijah. Pa naj bo predavatelj ali slušatelj oziroma iskalec. Cilj ki ga obljubljajo se ne da dočeči z matematiziranjem! Če je ljubezen tista gonilna sila ki omogoči nečemu da se uspešno razvija potem jo najbolj pogrešam ravno pri teh teorijah. Berem tale forum in druge, poslušam take in drugačne ljudi ki “vedo” kako je kej…Preučeval sem zakon privlačnosti po Abrahamu 5 let kar aktivno. Nazadnje se počutim kot da veliko vem a mi vse skupaj nič ne pomaga čeprav Abraham skoz govori o pomembnosti čustev. Govori že ampak ponudi jih pa ne. Zakaj mi ne pomaga? Ker življenje se ne usmerja in kreira s pametjo oziroma preračunavanjem. Brez emocij ni nič. Bashar je zlata vreden vir informacij le da si s temi informacijami na srčni ravni (vsaj jaz) ne morem konkretno pomagati. Vse vrste fizike govorijo o emocijah kot o raznih frekvencah, vibracijah in se izražajo v formulah. Ko berem teorije se mi zdijo tako plehke kot bi, (čeprav verjamem da je v njih ogromno občudovanja vrednega teoretičnega znanja), brskal po žaklju odvečnih črk in besed ki nikamor ne pridejo prav. Nimajo pogonske sile. Ne zmorejo imeti pozitivnega efekta. Seveda je pa fajn razgljabljat da si človek malo kravžlja sive celice.Rad bi videl človeka ki je sposoben vse navedene .. karkoli že .. zložit v eno pravo kombinacijo in živeti po tem. Dejstvo je da človek ne more vedeti kako se je nekaj zgodilo! Kaj šele kako se bo! 

Ozelot, moje razmisljanje, glede na to, da sem prezvekala Abrahama, Zelanda in Tadeja :

1. Nihce ni kontinuirano zadovoljen

2. Vec ali manj tehnike in diete delujejo, ce ti delas tehnike. Poudarek je na delas, ne teoretiziras. Ampak mi bi od Zelanda se 96. knjigo, pa od Tadeja se en tecaj…..noben pa ne bi delal. Raje poslusamo, potem pa zakljucimo, da je vse en qurc. Najbolj zanimivo je, da to avtorji raznih knjig zakljucujejo celo en o drugem (glej temo Transurfing na tem forumu). Malenkosti, da noben ne dela simple vaj od Zelanda iz prve knjige, pozabimo, vemo pa povedati, da tip ne razlozi kako do enotnosti duse in razuma. Tako kot ni skoraj nihce do konca speljal procesa prisotnosti. Cisto vse je napisano v Transurfingu ali Abrahamu npr……samo brati se ne pomeni dojeti. Eni rabimo brco z leve, eni z desne, ene nas pa lahko zbrcas kolikor hoces, pa ne bo nic.

3. Kljub temu, da nismo leni in delamo…..enim ratuje bolj, enim manj. Eni se rodijo z zlato zlico, eni ne. Vsega se pac ne da pojasnit….eni temu pravijo karma, drugi natal chart, tretji pa: Sto mogu bogovi, ne mogu volovi!

Ampak je pa res tudi tole: Ne mogu bogovi, sta mogu volovi!

Lepo je če deliš