Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#20011
AVATAR
Član

No, za mene ni čudovitega vesolja…Je samo vesoljna sfera premera 15 milijard svetlobnih let, 10% vidne materije v obliki prahu-kamenja-ledu-plinov, ostalo praznina-vakuum s temperaturo -230 stoinj celzija, ter razne znanstvene teorije o temni materiji…itd

Verjetno je nek človek, nekje, v nekem času zapisal, da obstja neka skrivnostna-inteligentna-sila, ki vse prevžema, tako živo kot mrtvo materijo.

S časom so to vsi začeli kopirati, ne da bi sami imeli DOKAZ, da je ta sila golo dejstvo…Saj je tako skrivnostna-suptilna, da je človek-posameznik, ne zazna-občuti…Iz te skrivnostne sile, se potem razvijejo zgodbe o čudovitem vesolju, dobrem duhu, ki poskrbi za vse dobrote sveta.

Vedno sem se spraševal, če se zavest inkarnira v brutalno materijo, recimo zadnjih 1.000.000 let…Koliko od teh 1.000.000 let rabi, da se naužuje-izkuša TRPLJENJA…?!

Ko sem žensko, ki me je izlegla na ta svet, v ta svet…vprašal ZAKAJ ?!…Sem dobil čuden pogled in odgovor NE VEM.

No, res je bolje, da ni vedela, kot pa, da bi mi kvačkala ceneno duhovnost iz knjig, ki je danes že eno samo kopiranje ali ukaljupljena filozofija.

Včeraj sem se mal pasel med revijami in med znanstvenimi revijami opazim članek o ogromnih bagerjih, ki dvigmejo 7000-kubičnih metrov zemlje…In takoj se mi pojavi misel-asociacija, koliko takšmih ogromnih bagerjev bi potreboval, da bi izkopal moj mizerni-bedni-nesposobni-šibki BAZIČNI JAZ…če sploh obstaja…?!

Lepo je če deliš