Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#19457
glas
Participant

Vesna wrote: Ja, smo sokreatorji, seveda. Le da v energijo/materijo dajmo ljubezen, ne greha (bolj všeč mi je izraz sebičnost). Prav v tem pomenu razumem pravo delovanje, iz najglobjega impulza (motiva) po ustvarjanju. Toda do globin pridemo s prepuščanjem, ne z dejavnostjo. 

Naše edino delo je itak spreminjat “neobdelano” materijo/energijo v ljubečo materijo/energijo…

Keko lep opis.. Ja vbistvu je naš edini namen alkimirat materijo (to je materija naših teles in našega okolja..) v višjo duhovno frekvenco.. Presvetljevat in kot končni cilj presvetlit temne in goste gmote (ki jih dojemamo kot materijo) v prozorne ina breztežnostne vibre duha in duše..

Vesna wrote: …S tem da delujemo iz božjega, ne ego motiva.

Ja ta stavek mi je ideološko všeč, ampak v praksi prinaša več slabega kot dobrega! Tudi ego je tu! Ne da se ga izničiti ne zanikati, če se pretvarjaš, da si “duhoven” in da kao ne deluješ iz njega, (ker ego ponazara neduhovnost), potem si samo ustvarjaš zelo močan latenten potencial ega, ki bo slej ko prej butnil na plano in ti uničil “duhovne” načrte.. Če sprejmeš ego enako kot si moral/a sprejeti trdno fizično telo, kot si moral/a sprejeti da je okolica iz goste fizične snovi, potem si na dobri poti.. Ego, kot vse ostalo materijo in telo je treba živeti.. In s tem ko v vseh teh fenomenih 3D realnosti živiš, vse to počasi alikimiraš in dviguješ na druge frekvence bivanja.. Telesu se spreminja vsebnost svetlobe in slej ko prej bo telo še sama svetloba, istotako ego dokler je, se lahko igračkaš z njim in ga uporabljaš v sodelovanju z sooego sružbo, na ketero ni težko naleteti na naših Zemeljskih poteh.. V svoj in posledično tuje ege vnašaš tako svetlobo in če bi iz svojega ega prehitro (v imenu “duhovnosti”) izstopil, bi tako omejil svoje duhovno poslanstvo, saj bi se izločil iz cele verige konfrontacij z nešteto količino ljudi na svoji poti.

Jaz mislim, da ko se z egom ne enotiš več, ko najdeš svoj pravi center, potem je ego le še kot neka igračka s katero se lahko igraš (če želiš), oziroma tudi pripomoček, ki ga lahko uporabljaš, če vidiš, da bi uporaba bila na mestu ali bi to koristilo situaciji!

In tudi ta ego se bo presvetlil, ko bo odslužil svojemu namenu, dokler svoj namen ima pa mislim, da je modro ta namen izpoljnevati, tudi skozi to obliko manifestacije, saj je le ena izmed mnogih, a po mojem tudi zelo potrebna včasih!

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”