Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#18263
glas
Participant

AnčaPomaranča wrote:
Ko človeška zavest opazuje in proučuje čisto zavest, se v bistvu v tem procesu spreminjata oba.

Pri tem pa človeška zavest na “bistvo” same čiste zavesti ne more vplivati in jo spreminjati (torej je možno govoriti o neodvisni danosti?) … človek lahko različne spremembe izkuša in proučuje zgolj na nivoju svoje lastne (z)manifestirane realnosti.

Ja če se zavedaš, da je “čista zavest” skreirala vse zavesti, potem mogoče je bil pa to namen, da bi s svojo zavestjo, raziskovanjem in delovanjem, samoodkrivanjem in … spreminjali tudi “čisto zavest”. Zakaj bi se Zavest sploh delila in spuščala v dvojnost in ločenost, če ne bi želela s tem nekaj doseči.. Kaj pa je njena poglavitna motivacija pa mogoče še ne vemo v celoti: širitev, mavrica življenskih izkušenj, spoznavanje in doživljanje Sebe, evolucija, … Ali še mnogo druga..

Obstaja pa vseeno še misel ali ideja, da vse to kar naslavljamo še ni najvišja raven bivanja..
Da obstaja tudi raven ki je od nekdaj že taka in taka bo za vedno.. Je toraj nespremenljiva.
Pojdi v praznino in tišino, ko si čista zavest brez vseh misli in od preš oči, lahko le opazuješ..
Si nič, ki vidi nekaj.. Si praznost, ki vidi polnost..
Če niču ali praznosti nekaj daš, bi nekdo rekel, da si ga obogatil.. morda pa si ga le znižal za kako oktavo iz svojega najvišjega stanja..

AnčaPomaranča wrote:
…In če še ne bi bile? Človeška zavest je sposobna prepoznati valovanje oceana, si zastavljati vprašanja, kaj neki to valovanje povzroča…in končno (u)videti…

Se pravi, da je sposobna najti razlike med neodvisno realnostjo in (z)manifestiranimi subjektivnimi realnostmi. Ko “…… se preprosto giblješ kot Zavest, ki opazuje svet iz trenutne perspektive……..”? Brez navezanosti na karkoli?

Tvoj um bi rad nadziral nekaj kar ne gre! Tudi če boš razumela kako se to zgodi, ne boš vedno zmogla premakniti polja zavesti izven poznanega v novo.. Ne gre tu izključno za poznavanje kako se zgodi, gre tudi, da si se pripravljen prepustiti, ko se odprtina pojavi..
Umovanje je namreč zelo materialistično početje.. In ko hočeš fiksno v umu skreirati svoj plan širitve, evolucije razumeti vsak korak, da bi ga lažje izvajala, se namreč fiksiraš v umu, v kontroli, v … in s tem dejansko zadržuješ naravni proces širitve, ki se dogaja samodejno, če se tako krčevito trudiš ali ne..
To vodi tvoj strah! Ne rabiš vse nadzirati, lahko se prepustiš bolj na mehko, je poskrbljeno za vse, strah, kontrola, nadzor za vsak detajl je odveč..

Ne pozabi svoj plan širitve si si že izdelala v stanju Zavesti, ki ti je sedaj še tuje.. In se sedaj ne rabiš tako krčevito se oklepati vsake trske razumevanja vsega procesa.. Raje celostno sodeluj v poti, cilj ti je že poznan in v vsakem primeru boš prišla do tja..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”