Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#20030
Robert Zupančič
Participant

AVATAR wrote: Napisano je bilo metaforično.

Zakaj bi človek trošil za nekoga ali nekaj svoj čas in energijo, če ni dobrih rezultativ…Na koncu štejejo tako samo rezultati-dosežki.

Ni rezultata brez truda oz. vlaganja – naj bo to čas ali pa energija. Že Tadej ti je napisal, da manifestiraš iz znotraj navzven, kar pomeni, da ne moreš zmanifestirati nečesa, kar prej ni v tebi. Čudno pa, da priznavaš, da na koncu štejejo samo rezultati – dosežki, ko pa nisi pripravljen nič vložiti v ta namen. Še za loterijski zadetek je potrebno kupiti vsak srečko, če ne drugega, in ker je vložek tako majhen (samo kupiti loterijski listič in ga izpolniti), so temu primerni, majhni večinoma tudi rezultati.

Je pa nekaj res, kar opažam: imaš nek svoj prav in ne pristajaš na argumentirano razpravo, saj vsak nasvet v osnovi poskušaš znegirati in ga prirediti svojim prepričanjem. Pa veš zakaj? Ker PREPRIČANEGA NE MOREŠ PREPRIČATI! Ti si že prepričan, vse proti argumente, ki bi ti pomagali, pa zavračaš in jih negiraš! Stavim, da tudi v materialnem smislu pri tebi ni tako, kot bi lahko bilo, in to samo kot posledica dejstva, da NE resoniraš z obiljem – ne takšnim, ne drugačnim. Povem ti, da boš na ta način izgubil še tisto, kar imaš. Jezus je v svojih prilikah veliko govoril o NEHVALEŽNOSTI, ki na koncu prinese totalen minus v vseh pogledih. Imam občutek, da si na tej poti, pa ti ne bi bilo treba. Ali pa boš pač moral iti po “daljšnici” in skozi trpljenje spoznati bistvo stvari. Tudi to je lahko pot, ki pelje k vrhu. Pa brez zamere, OK?

ROBERT ZUPANČIČ

Lepo je če deliš