Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#19448
Robert Zupančič
Participant

Tadej, objavil si nadaljevanje Male šole kreiranja realnosti, ki je sedaj odprla vrata za izjemno široko razpravo, še posebej v kontekstu priloženega video seminarja Lazareva. Razumem, da skozi različne primerjave pojasnjuje mehanizme delovanja nizkovibracijskih polj, vendar pa me je v tej predstavitvi vendar nekoliko zmedlo vse skupaj, kar je govoril o akumuliranju energij: kot satanizem označuje pridobivanje energije pod masko ljubezni do boga za uresničevanje materialnih želja (“Ljubim te, zato da bom dobil hišo za 3 mio dolarjev”). Vendar pa tam omenja tudi PREVZEMANJE ODGOVORNOSTI za svoje življenje, kar je, mimogrede, tudi smisel knjig, kot so The Secret idr. Lazarev namreč tudi prevzemanje odgovornosti za svoje življenje označuje kot prefinjeni satanizem (torej, kot nekaj negativnega), saj na ta način izničuješ vlogo Boga, ki ti je dal vse, in se na nek način, enako kot Satan, poskušaš poistovetiti z njim, ker lahko SAM vplivaš na svojo usodo in jo kreiraš, torej Boga sploh ne potrebuješ.

Tukaj se mi sedaj nekoliko zadeve postavljajo v nasprotja, saj tudi vse moderne ezoterične šole, vključno s tvojo, učijo ravno to: prevzemanje odgovornosti za svoje življenje, ki je osnova oz. prvi korak h kreiranju željene realnosti. In celo Mala šola kreiranja realnosti poskuša vplivati na te procese s prevzemanjem odgovornosti za svoje življenje, saj to od nas zahteva ZAVESTNE SPREMEMBE – delo na sebi, POVEČEVANJE ENERGIJE, kar pa Lazarev strogo okara kot nekaj negativnega (ves čas omenja besedo satanizem).

Na nekem mestu tudi pravi, da je “nujno prepoznati svojo nemoč in se ob tem ne osredotočati na svoje super moči”, kajti Satan je “zmaga energije nad ljubeznijo.” Če torej preferiraš samo energijo, to v bistvu pomeni, da izvajaš satanizem. Nadalje svetuje, da je potrebno postavljati prioriteto…

Ali lahko ta priloženi video nekoliko bolj pojasniš iz vidika vsebine, ki si jo predstavil v Mali šoli kreiranja realnosti oz. nizkovibracijskih polj? Jasno je, da ta JEMLJEJO energijo v zameno za dobrobit oz. materialne dobrine, in če to nekdo počne zavestno z nekimi “formulami” oz. shemami, pravzaprav izvaja magijo (tako Lazarev), ki jo definira kot namero dobiti nekaj od Boga brez ljubezni oz. ne na račun ljubezni, kajti, ko nekaj počneš in si za to nagrajen, spoznavaš, da je Božja volja (kaj to v bistvu sploh je?) primarna. Magija pa pravi, da za to ne potrebuješ Boga, temveč je dovolj natalna karta, povečevanje energije…, skratka v nekem smislu PREVZEMANJE ODGOVORNOSTI za svoje življenje. Torej je bistvo magije v tem, da lahko SAM s SVOJIMI sposobnostmi kreiraš svojo realnost! Ampak kaj hudiča je narobe s tem? Zakaj tega naj ne bi počeli, če pa je ravno to rdeča nit vse moderne ezoterike? Ni ravno to ideja, s katero se izviješ vplivov nizkovibracijskih polj realnosti, v katerih si ujet? Kajti, če nič ne ukreneš sam, ampak stoično greš skozi življenje, morda res izpolnjuješ “božjo voljo” (ne izvajaš torej “magije” in satanizma), ampak zato še vedno sužnjuješ poljem…

In sedaj še nujno, bazično vprašanje: kaj je sploh Bog? Personalizirana, ultimativna, ŽIVA ENTITETA, kot so duše in druga višje razvita bitja, le da na tisočkratno oz. celo nepredstavljivo potenco, ali zgolj ideja, morda ZAVEST, kot radi postavljajo definicije nekateri? In kaj je božja volja? Ima to kaj povezave z vorteksi, duhom, ki duši narekuje razvoj v inkarnaciji? Je to morda v resnici tisto, kar razumemo kto Božjo voljo? Kajti ultimativni cilj duše je ponovna združitev z Absolutom skozi višanje stopnje vibracije, kar počne skozi izkušnje v materialnih inkarnacijah… V to jo vodijo osebni vorteksi. Je to torej izpolnjevanje “božje” volje, ali kaj drugega?

ROBERT ZUPANČIČ

Robert Zupančič2013-04-18 07:37:51

Lepo je če deliš