Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#20057
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote: Težko verjamem, da bi psihološke sugestije, ki jih nekdo skuša projecirati na druge imele takšne TITANSKE posledice, kar pomeni, da nezavedni del povsem nadvlada, jasnost-logiko razuma…V bistvu izniči samo osebnost-razvoj človeka.

Kako pa si potem razlagaš navedbo mikrobiologa B. Liptona in številnih psihologov, da naredimo zavestno (razumsko?) le 1 – 5% svojih dejanj.

Fura nas podzavest in podzavest privlači realnost, kakršno živimo. Zato pa ne deluje neka zavestna usmerjenost na cilj, ki jo izvajaš denimo 10 – 15 minut. Kako pa naj bi prevladala vse tisto, kar nezavedno privlačiš ostalih 23 ur in 45 minut ?

Evo, še en dober primer:

Naši podzavestni programi vplivajo na receptorje celic, da sprejemajo le neko določeno realnost. A ti programi niso le v glavi – ko receptorji sprejmemjo nek model vklapljanja/izklapljanja, delujejo na ta način tudi, če “glavo zamenjaš” . Poznaš primer vegeterijanke, ki je imela težave s srcem in so ji presadili srce enga mulca, ki se je ubil z motorjem, rad pa je imel klobase in pivo? Naenkrat so še njej začele dišati klobase in pivo, kljub “vegeterianski mentaliteti”.

Programi, kijih fašemo v otroštvu, seveda nisi nepopravljivi, so pa zelo globoki.

Skrbi te za izničenje osebnosti? Buahaha – še nisi poštekal, da je osebnost bolj ali manj zgolj kompilacija programov? To lahko spremeniš le, če jo miniraš z zavestnostjo.

Lepo je če deliš