Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#19425
glas
Participant

AVATAR wrote:

Čeglih za tem ko to ozavestiš, se zavedaš da vse kar JE kreiraš sam, vsak korak vsak vdih in izdih in nato izkušaš (posledico) svojo kreacijo.. Nato ko jo izkušaš imaš izkušnjo tega kar si proizvedel in se lahko to kar ti je všeč kreiraš naprej, kar ti ni odstraniš iz enačbe.. in to alkimijo izvajaš vsak dan vso večnost..

Ne razumem-dojamem tega, ker v tem primeru, jaz nič ne kreiram, mene v bistvu sploh ni…Kreira nekdo drug…Moje telo je potem samo orodje skozi katerega deluje neka sila-zavest.

Vse moje želje-nameni-potrebe, nič od tega ne bo uresničeno…Kje je potem moje zadovoljstvo…?!

Tvoje zadovoljstvo je samo tvoje, sam odgovarjaš za njega, tako da to je to. Bolj boš poznal sebe, vesolje, zakone in funkcioniranje vsega, lažje boš dosegal svoje zadovoljstvo..

Neka sila-zavest, kot si jo imenoval, to si v bistvu TI!

Vse ostalo: čustva, občutki, misli, telo,.. pa so stvari katere generira ta Center..

Ne vem zakaj se ločuješ od lastnega centra. To je tvoj lastni center od koder vse tvoje izhaja in se tudi vse vrača nazaj v njega, če greč v popolno opazovanje sebe boš opazi da vsaka tvoja misel od tam vznikne in če jo samo opazuješ pade naravno nazaj od koder je vzniknila.. Če si naučen, da je tvoj jaz ali center izven resničnega Centra, potem te bo vsaka tvojo misel vlačila kamorkoli njej paše in tudi ta pot (kamor te bo vlačila) je definirana z že vzpostavljenimi nevronskimi povezavami v tvojih možganih.. Te povezave so nastale v tvojem otroštvu in v življenju jih preprogramiraš po svojih zmožnostih..

Ko boš resnično spoznal prostranstva sebe, kot vse kar resnično si, boš z lahkoto kreiral karkoli.. Dokler pa misliš da tvoje bistvo sploh nisi ti, ampak je to neka tuja sila, ki deluje skozi tebe brez tvoje lastne volje, potem ne moreš nič pametnega skreirati, niti ne moreš imeti v sebi želja, ki so vredne (duhovno-energetskega) kreiranja.. Dokler namreč ne spoznaš Sebe, bi morala biti to tvoja edina želja, spoznati Sebe! Na tej poti se bodo prečistile vse tvoje neprave in jalove želje in korakoma boš osvojil umetnost kreiranja.. Nekdo, ki nima stika s samim sabo, pa bolje da ne pozna skrivnosti kreiranja, ker bi prehitro in pregloboko zafural svoje življenje..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”