Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#20036
Robert Zupančič
Participant

AVATAR wrote:

No, vidiš, tudi jaz ne zmorem v sebi skreirat to, da sem finančno svoboden, ker je ta občutek-čustvo-izkušnja, ne vem kako naj napišem, težko si je to predstavljati, tako globinsko, kot, da že JE.

Potem ti pa manjka VŽIVLJANJA v druge. Ljudje smo socialna bitja: zgodovinsko pogojeno zato, ker smo v družbi lažje obvladovali naravo in preživeli, v psihološkem smislu pa tudi zato, da se med seboj PRIMERJAMO. Za to pa potrebuješ občutek empatije oz. VŽIVLJANJA v drugega.

Se ti nič ne dogaja, nobenih občutkov vživljanja, ko recimo gledaš ali bereš o bogatih ljudeh? Si ne znaš predstavljati, kako bi bilo, če bi tudi ti v resnici IZKUŠAL tisto, v kar se lahko sedaj zaenkrat samo VŽIVIŠ?

No, je pa še nekaj res: če je tvoj namen manifestacije omejen samo na materialno udobje, se lahko da to niti ne bo zmanifestiralo, saj velja, da vesolje daje tisto, kar res POTREBUJEMO za skladen razvoj. Vesolje ne podpira napačnih hotenj in želja. To je pa spet eno pravilo, ki ga je potrebno imeti v mislih, ko manifestiraš. O tem Tadej še ni veliko govoril, bo pa verjetno tudi kaj dodal na to temo.

ROBERT ZUPANČIČ

Lepo je če deliš