Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#19803
Robert Zupančič
Participant

AVATAR wrote: In zgodi se kdo ve kaj…To verjetno lahko imenujem kar SPONTANOST…Med tem še bejba čudežno zanosi in jaz padem še v večja govna, ker se je pač zgodilo, kdo ve zakaj.

Kako dolgo bo trajalo to mučenje ćloveka, da se reši ” kontrolnih programov “…in kako sploh VE, da se jih je znebil ?!

Vprašanje; Ali imajo posnete arfimacije, ki jih poslušam med spanjem, sploh kakšem vpliv…Ali jih moje nezavedno avtomatsko zavrne ?!

Ja, s prvim delom posta si samo potrdil, da te obvladujejo kontrolni mehanizmi. Tadej bi v svoj opis tvoje kontrolirane reakcije na “bejbo” samo dodal še tvojo bojazen po nenačrtovani zanositvi, pa bi te opisal “v nulo”.

Menim, da posnete afirmacije nimajo globinskega učinka, saj jih podzavest vztrajno zavrača, ker ve, da ti nisi to, kar izražajo. Celo še več: posnete afirmacije podzavest še prej zavrne, saj jih je izrekel nekdo drug, ne sam, kar pomeni, da jim še manj “verjame”. Je pa drugače, če afirmacije začneš ŽIVETI, kar je nekaj drugega, kot apatično, zdolgočaseno in avtomatizirano ponavljanje nečesa, kar BI RAD bil. V tem primeru torej s svojimi dejanji, ki so usklajena z afirmacijami aktiviraš celotno bitje in le-to se počasi začenja navzemati navad, ki so usklajene s temi afirmacijami. Tudi podzavest bo na ta način lažje začela sprejemati nova pravila.

Primer: če si ves čas ponavljaš “Jaz imam veliko energije”, hkrati pa sredi belega dne ležiš v postelji, se ne bo zgodilo toliko, kot v primeru, ko se boš ob ponavljanju takšne afirmacije obul čevlje in šel na sprehod na svež zrak, še bolje pa, odtekel kakšen krog. To je sicer banalen primer, ampak ponazori bistvo, ki ga želim poudariti. Afirmacijam oz. pozitivnim ptritrditvam glede sebe morajo nujno slediti ZAVESTNA dejanja, ki jih podpirajo, nato pa se počasi začnejo formirati ustrezne navade, ki bodo afirmacije podpirale.

ROBERT ZUPANČIČ

Lepo je če deliš