Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#19384
tadej pretner
Moderator

ozelot wrote:
To z spovedjo prijatelji/ici ni nič narobe. Rečeno je da tam kjer sta dva je Bog med njima in recimo prvotne cerkvene spovedi so bile namenjene ravno temu procesu. Nekdo ki ima težave jih zaupa drugemu. Neka sila te težave sprocesira in transformira da niso več težave. Potem si ozdravljen od tega. Lahko se odločiš da boš ponovno oboleval in greš delat tisto kar si delal doslej ali pa ti je teh ciklov zadost in greš delat nekaj novega.

Tu bi še omenil zdravilno moč iskrenega vprašanja “Kako si?” V tem vprašanju se skriva energija ki transformira energije ki jih povzročajo težave vprašani osebi. Potem če si še pripravljen na iskren odgovor je situacija zelo ublažena. Samih težav pa ne rešiš na tak način.

Treba je pa paziti da ne naletiš na vampirja-človeka ki ti hoče probleme ki ti jih izpove prenesti nate. Enostavno pove jih in pričakuje da boš trpel ti naprej. Če ostaneš v centru, sočuten in sam neprizadet je lahko taka oseba užaljena.

Ozelot, finta je v tem, da se družimo z ljudmi, podobnimi sebi (spet zaradi varnosti cone komforta). In zato ni pričakovati, da bo tak prijatelj luzerju, ki jamra nad svojim življenjem povedal, da si je sam kriv, ker ničesar ne spremeni. Če pa mu kdo kaj takšnega reče, je jamrajoči užaljen. Ampak to, da ti nekdo pove resnico je edini način, da ti v resnici pomaga. Težave, zaradi katerih jamraš + mnenje nekoga, da si zanje sam kriv so pogostokrat dovolj velik vzvod, da kaj spremeniš. Če pa naletiš na “razumevanje”, pa ne pride do nobenega resničnega procesiranja – procesiranje je le mentalno. V njem iz razumevanja “prijatelja” dobiš nekaj energije, da se lahko vrneš v svoje luzersko življenje.

strelka wrote:

tko da pejte se vsi skupja solit ….Wink

Z Natašo glasom in tud tabo zdele …

in če jo kaj moti ..me lahko tud ona vpraša ..ne pa da ima posrednike ..zavestne al pa podzavestne ..

la kakršne koli že …

Strelka, pred časom sem ti že rekel, da si zame pomembna forumašica, saj s svojimi številnimi prispevki forum delaš živ. V primeru Natašinega posta in tvojega komentarja nanj, pa ne gre za nobeno odvetništvo – mislim, da si s svojim komentarjem pokazala tako totalno nerazumevanje tistega, kar je napisala Nataša, da se ji je enostavno blesavo zdelo karkoli odgovoriti. Pa brez zamere …
P.S. – pravkar sem “napadel” tvojo cono komforta LOLLOLLOL

tadej pretner2013-04-14 23:02:20

Lepo je če deliš