Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#19403
Irena
Član

AVATAR wrote: …Kako se izvleči iz sranja-prvega dela Exclamation

Če se hočeš izvleči iz sranja – boš v sranju tudi ostal

Ob inkarnaciji smo sprejeli izziv Življenja v okolju, ki mu praviš “sRanje”. Gre pa za sTanje – pravzaprav več stanj: v naših telesnih razmerah smo del fizičnih zakonov, ki pač vladajo v smislu rasti in propada.

Čustva in misli pa so že sfera, kjer lahko marsikaj napraviš. Kot prvo moraš sprejet, da so te v tem sTanju pač naučili čutiti in misliti, kot to sedaj pač počneš. Če ozavestiš, da je to normalen proces, ki si se mu pač izpostavil, boš manj energije zgubljal s presojo, kako je ta proces “slab in bolan”. Je tak kot je – ker večina pač vzdržuje tako stanje (sranje ). Enačimo se s telesom, čustvi in mislimi. In naš mali Jaz ob vsem tem takoooo hrepeni po velikem Jazu

Nehaj hodit naprej (in se vrtet v začaranem krogu) in se vrni nazaj… spusti vse od sebe, kar si se do sedaj naučil, navadil, natreniral. Nehaj biti odrasel robot (poln rutine v mislih, čustvih, delovanju) in si dovoli postati mladenič, neuk in neveden otrok, dojenček, celica… Ti boš še vedno TI, a tokrat brez pridobljene navlake (ki ti pa – roko na srce – dobro služi v marsičem, da sploh živiš).

Od tu (iz ničelne točke) pa si zdaj lahko krojiš novo (drugačno) prihodnost. Seveda verjetno ne vse naenkrat – morda imaš le en sam “dost mam”, kjer se lahko začneš čisto na novo spraševati. Prihodnosti namreč ni na novih in novih odgovorih (na stara vprašanja). Prihodnost pride ko postavljaš NOVA vprašanja.

Irena2013-04-15 17:37:34

Lepo je če deliš