Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#19387
ozelot
Participant

tadej pretner wrote:

Sam Tedy po tvoje pol človek izhoda nima. Če luzer privlači same luzerje ki mu luzersko pomagajo. Nekje se mora zgoditi prehod. Mentalno razumevanje verjamem da ne procesira vsekakor pa energija sočutja. Srce je 5000x močnejše od možgan po Braddenu se pravi da ima neko moč. Tudi same kvalitete srca so bistveno nad razumum in delujejo drugače. Jest verjamem da ljubezen transformira druge energije in zdravi vse vrste nepravilnosti. Razumeti pomeni biti sposoben videti vse vzroke in vse posledice ter jih uskladiti. Torej malokdo malokaj razume.

Prehod se zgodi, ko je dovolj hudo in rečeš “dost mam!!!!!!!!”. Takrat se v trenutku potegneš iz polja žrtve (o tem smo v eni temi že enkrat govorili). In “razumevanje” podobnih, kot smo sami, ni nobena “sposobnost videti vzroke” ali kaj podobno visokoletečega, ampak obična potuha, ki ti pomaga ohranjati cono komforta, oziroma status quo. In tako ob “pomoči” in “razumevanju”# pr’jatlov veselo vegetiraš naprej …Wink

Meni od nekdaj ljudje tako bljižnji kot tujci popolnoma zaupajo svoje navečje težave. Nevem zakaj je to tako. Jaz jih poskušam razumet ampak jim ne dam nobene potuhe. Še prej nasprotno. Vedno rečem da so smi odgovorni. Če vidim da tak odgovor ne bojo prenesli oziroma jih bo še dodatno prizadel sem enostavno tiho. Človeku pa resnično pomaga tudi objem.

Predstavljej si da ti pride tožit za največjim roblemom sveta tvoj triletni otrok. Kaj ti pomaga vse znanje ki ga imaš o kreiranju realnosti če otrok joka. Kaj bo njemu metafizični mambo jumbo. Nobena beseda ali stavek ne pomaga. Takega otroka dvigneš k sebi in ga objameš. To bo njemu pomagalu skozi čustveno trpljenje. Tako mu pokažeš da ga razumeš. Z odraslimi ni pa nič drugače. Večina se kreiranja realnosti niti približno ne zaveda in moraš biti z njimi nežen kar se le da. Nežen ne pomeni da moraš lagat ampak da ga ne smeš dodatno prizadet. Če imaš sposobnost svetovanja in če imaš odgovornost slušatelja (ki si si jo sam skreiral btw) če imaš znanje, potem si odgovoren da boš z temi kvalitetami ravnal etično do človeka in do kvalitet. Ko se znajdeš v vlogi svetovalca pravzaprav postaneš učitelj. Dober ućitelj si pa le če veš kje se tvoj učenec nahaja. Torej da k njemu pristopiš tam kjer je končal ne 100 let pred njegovim časom. Jaz se izogibam besedam kot so “sam si odgovoren” ker ljudje ki imajo podzavestni vzorec žrtve to dojamejo kot napad. In veliko ljudi to besedo razume kot “Kriv”. Najbolje je pa “zaslužen”. Pred dnevi mi je ena fajn deklina potožila da ima težave s šefom pa sodelovci,..in da je slabe volje zaradi njih i vse zaradi njih pa sem ji omenil tale podzavestni vzorec žrtve. Njen odgovor je bil da nima tega vzorca ker se zna braniti in da tudi se brani. LOL Torej ma vzorec “napadene”. Najprej je treba ljudem pomagat ozavestit da nič ni prav in nič narobe. Da žilvjenja ne moreš zajebat če se še tako trudiš. In da njihova situacija ni napačna. Je le pomanjkanje razumevanja univerzumskega delovanja. Potem lahko začnejo z “pa kaj”. Pa kaj če se to dogaja. So fakn what?! Tako dobijo malo moči za začetek. Človek ki ni srečen je oddaljen sam od sebe torej razne bolezni in slabi odnosi so pokazatelj da se človek ne obnaša v skladu s samim seboj. Takemu se svetuje naj sledi svojemu navdušenju ker navdušenje je naravno stanje bitja…in ko bo navdušen se mu bo vse izboljšalo. Premlevanje težav ne reši teh težav.

In ja. Beseda “razumem” pomeni točno to kar sem napisal. Predstavljej si matematični račun tak malo daljši. Učiteljica te vpraša ko si na pol izračunal če razumeš. Torej če razumeš pomeni da točno veš kako si prišel do tja kamor si. In da veš kako naprej in da bo končni rezultat popolnoma usklajen z predhodnimi postopki v računu. Če je drugače potem ne razumeš nič. V ostalih situacijah z razumevanjem ni nič drugače. Enako velja v primeru če ti pokaže račun nekoga drugega. Ali razumeš ali ne samo dve možnosti sta in samo ena pripelje do pravega končnega rezultata. Če ne razumeš potem si sam potreben učenja.

Jest mam pri tebi občutek da ti do dobrega razumevanja vsega manjka le še sposobnost empatije. Empatija ni smiljenje!! Zdej ali si ful levomožgansko delujoč ali imaš z empatijo kakšne druge težave nevem… daješ pa vseskozi občutek (vsaj meni) da na tem področju nimaš vse pošlihtano. Brez empatije ni mogoče razumet! Pa brez zamere ni bila sodba ker zelo verjetno mnogim pomagaš na točno svoj način ki se izkaže za pravilnega čeprav drugim ne moreš, ampak gola opazka. Embarrassed

ozelot2013-04-15 08:38:35

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem