Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#18254
glas
Participant

AnčaPomaranča wrote: Moderator, vprašanje:

ČE:

– obstaja “neodvisna realnost” kot neka “danost”, ki je popolnoma neodvisna od obstoja opazovalca oz. njegove zavesti;

Čeprav smo odraščali v družbi, ki nas je tako učila in nas tako tudi definirala, so nova odkritja, ki definitivno trdijo, da NE OBSTAJA neodvisna realnost, oziroma obstaja le kot kot ideja..
Zavest z opazovanjem namreč vedno vpliva na “realnost”, jo tako spreminja in tudi sodeluje z opazovanim! In to kar opazuješ kot “zunanja realnost” ni nikdar neodvisna, saj je Vesolje prežeto z Zavestjo, toraj ne more biti..

AnčaPomaranča wrote:
– lahko posameznik s svojimi mislimi in prepričanji (bolj ali manj zavestno) kreira oz. spreminja svojo “subjektivno realnost”, pri čemer se lahko dotakne tudi “subjektivnih realnosti” drugih posameznikov oz. skupin ljudi;

Realnost je toraj vedno Subjektivna in vedno jo sam kreiraš, spreminjaš in jo tudi evolviraš.. To se vsekakor posledično dotika tudi “drugih”, kar naj ne bi smel biti tvoj poglavitni pomen, lahko to pač sprejmeš kot nujno posledico procesa samorazvoja, ker si del Enosti.. Lahko razumevaš vse kar opazuješ kot podaljšek same sebe.. Lahko se pogledaš v eno ogledalo in pogledaš sebe. Lahko pogledaš v ogledalo, ki ti pokaže tvojo preteklost ali tudi prihodnost,.. Realnost je sklop ogledal, ki jih kreiraš in ta odsev je potem ta “realnost” ki jo na zunaj opazuješ..

AnčaPomaranča wrote:
– je človeška zavest sposobna razlikovati in raziskovati “področje neodvisne realnosti” ter različna “področja subjektivnih realnosti” ter se v procesu raziskovanja neobremenjeno premikati med njimi;

potem ne vidim razloga, da bi odpravljanje različnih “anomalij” na energetskem nivoju, ki so posledica miselnega kreiranja, sploh lahko predstavljalo kakšen problem ?

Neobremenjeno premikanje nastane takrat, ko se zmoreš premikati neobremenjeno.. Smile
Če te nek dogodek ali nepredelano čustvo drži v krču, (tudi če se ne zavedaš tega), boš vedno ko prečkaš to polje, čutila upor, odboj in se temu izogibala.. Prečkanje ali samo bližina tega ti bo predstavlja neugodno doživljanje.. To povzročajo tudi navezanosti: čutni, čustveni in tudi ideološki vzgibi.. Lahkotnost pridobivaš, ko se tvoja Zavest ne enoti več z vsem tem in se preprosto giblješ kot Zavest, ki opazuje svet iz trenutne perspektive..

Človeška zavest je pa vsekakor zmožna opazovati, raziskovati, ter se hkrati neobremenjeno premikati med njimi.. Ampak vse te lastnosti se v polnosti pojavljajo, ko predelaš preteklost, ko so tvoja čustva v prostem pretoku, ko tvoj um ni več vpet v ideologije na način da se poenoti z njimi (čeprav verjame, da so pravilna) Predvsem gre za to s čimer se enotiš! S tem s čimer se enotiš, preko tega se vsekakor ne boš mogla z lahkoto ali neobremenjeno premikati.. To s čemer se enotiš ti lahko en časa nudi recimo izredne izpolnitve občutke idile/raja, a v svojem kontra polu dvojnosti pa ti nudi blokado, izgubo (trpljenje), in seveda se ne moreš lahkotno premikati čez ta polja realnosti, ker so ti preveč pomembna..

glas2012-12-26 13:25:24

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”