Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#20033
Robert Zupančič
Participant

AVATAR wrote: Robert, eno čist fer-praktično vprašanje, ker tako goreče zagovarjaš notranje stanje.

Si ti v sebi, skreiral vse občutke, intenziteto, strast, energijo, čustva…še preden si sploh prvič dejansko-praktično izkusil, kaj je to SEKS…?!

Nisem prepričan, če razumem tvoje vprašanje. Si lahko bolj določen oz. poveš še kaj več? Naposredno pa lahko odgovorim, da seveda NE, saj to le logično ne? Težko si s stvarmi v glavi, ne da bi jih izkusil tudi osebno. Saj to je bistvo, da izkušamo stvari, vendar ne vem, v kakšnem kontekstu si postavil svoje vprašanje oz. kaj si v bistvu hotel izpeljati iz tega vprašanja.

Je pa tako: če je hčerka “zastrupljena” z mamino slabo izkušnjo z moškimi in to projicira v otroštvu nanjo, bo precej verjetno, da bo hčerina prva spolna izkušnja lahko zelo negativna ali pa vsaj “nič posebnega”. Ona je torej že vnaprej “skrenirala” svojo prihodnjo izkušnjo, ki je POSLEDICA njenih prepričanj o tem. To je dobro povzel tudi Ozelot v svojem zgornjem komentarju. Če je “sranje” v tebi, bo “sranje” tudi navzven, ne obratno. Ker TI odločaš tudi, kako se boš odzval na morebitno “sranje” izven tebe: lahko z dramatiziranjem, lahko z ignoriranjem ali pa se pač realno soočiš z njim. Torej vedno TI ODLOČAŠ, kako bo. Razen seveda, če dopustiš, da drugi odločajo o tem, kako bo; tudi to je namreč možno.

ROBERT ZUPANČIČ

Lepo je če deliš