Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#19968
Robert Zupančič
Participant

AVATAR wrote: Na tem planetu ni toliko bogastva, da bi lahko vsi bili bogati…ALI imeli vsi dobre službe…itd.

Tukaj citirani Wallace Wattles glede tvojih pomislekov navaja naslednje, kar je vredno premisleka:

“Nikogar ne zadržuje v siromaštvu pomanjkanje zaloge bogastva; več kot dovolj ga je za vse. Palača, velika kot Kapitol v Washingtonu bi lahko bila zgrajena za vsako družino na Zemlji samo iz gradbenega materiala v ZDA in z intenzivnim kultiviranjem bi ta dežela lahko proizvedla dovolj volne, bombaža, lana in svile, da bi lahko vsakega posameznika na Zemlji oblekli boljše kot je bil opravljen kralj Salomon v vsej svoji slavi, skupaj z dovolj hrane, da bi jih lahko vse razkošno nahranili.

Vidna zaloga je praktično neizčrpna, nevidna zaloga pa dejansko je neizčrpna. Vse, kar vidite na svetu, je narejeno iz ene originalne snovi, iz katere izvirajo vse stvari. Nove oblike ves čas nastajajo in stare izginjajo, toda vse so oblike iz domnevno ene stvari.

Ne obstaja zgornja meja zaloge brezoblične snovi ali originalne snovi. Iz nje je vesolje, toda ni bila vsa porabljena pri nastajanju vesolja. Prostori v, skozi in med oblikami vidnega vesolja so prežeti in izpolnjeni z originalno snovjo, z brezoblično snovjo – s surovim materialom vseh stvari. Deset tisočkrat toliko, kot je že bilo narejeno, je še lahko narejeno in tudi takrat še ne bi izčrpali zaloge univerzalnega surovega materiala.

Nihče torej ni reven, zato ker bi bila narava revna ali zato, ker ne bi bilo dovolj materiala.

Narava je neizčrpna zakladnica bogastva; zalog nikoli ne bo zmanjkalo. Originalna snov je podkrepljena z ustvarjalno energijo in ves čas proizvaja nove oblike. Ko je zaloga gradbenega materiala izčrpana, ga je več proizvedenega. Ko se izčrpa prst, tako da hrana in materiali za oblačila več ne rastejo na njej, bo le-ta obnovljena ali pa se bo proizvedlo še več prsti. Ko bo vse zlato in srebro izkopano iz zemlje, pa če bo človeštvo še vedno na takšni stopnji socialnega razvoja, da bo potrebovalo zlato in srebro, ga bo še več proizvedenega iz brezoblične snovi. Brezoblična snov se odziva na potrebe človeštva; ne bo dovolila, da bi svet bil brez katerekoli dobre stvari.

To velja za človeka kolektivno. Rasa kot celota je vedno obilno bogata in če so posamezniki revni, je to zato, ker ne sledijo določenemu načinu počenjanja stvari, ki posameznika naredijo bogatega. Brezoblična snov je inteligentna, je snov, ki misli. Živa je in je vedno naravnana k več življenja.

Naraven in prirojen impulz sili življenje, da bi še bolj živelo; to je narava inteligence, da se želi razširiti in zavesti, ki išče možnosti za širitev meja in iskanje polnejšega izraza. Vesolje oblik je bilo ustvarjeno iz brezoblične žive snovi, ki se je prelila v oblike, z namenom, da bi se bolj polno izrazila. Vesolje je prekrasna živa navzočnost, ki se nenehno samo po sebi giblje proti več življenja in bolj polnemu delovanju.

Narava je oblikovana za napredek življenja in njen gonilni motiv je porast življenja. Zaradi tega je vse, kar lahko morda prispeva k življenju, obilno zagotovljeno. Pomanjkanja ne more biti, razen če bi Bog nasprotoval samemu sebi in izničil svoje lastno delo. Revni niste zaradi pomanjkanja zalog bogastva.”

Se ti to zdi smiselno? Wattles ves čas v svoji knjigi poudarja, da so ljudje revni samo zato, ker stvari ne počnejo na pravi način. Veliko o tem je pisal Tadej v seriji o manifestiranju, kjer ti je lahko hitro jasno, zakaj so ljudje tam, kjer so: manifestirati na nivoju ŽELJA je nemogoče. Ljudje pa, uspavani v coni komforta, se ne premaknejo v smeri, da bi lahko resnično zmanifestirali obilje v svojem življenju, zato pa se potem zatekajo in zaklepajo v polja realnosti pogojenega sveta, kjer pač to NI mogoče, in tudi najdejo RAZUMSKE argumente, zakaj to NI mogoče!

Ko Wattles govori o POČETJU stvari na določen način, predvsem govori o RAZMIŠLJANJU na določen način, pa smo spet pri prvinah manifestiranja, ki jih predstavlja Tadej v svoji seriji manifestiranja. Dejstvo, ki ga zagovarjajo mnogi promotorji uspešnega življenja je naslednji: kar je uspelo nekomu drugemu, v osnovi lahko uspe tudi tebi, in lahko predstavlja izziv oz. standard, kaj se lahko doseže. Še več: če se nekdo PREMIKA v smeri uspeha, je skoraj nemogoče, da ga ne bi dosegel v takšni ali drugačni obliki.

Ko pa se omenja bogastvo, se bolj misli na OBILJE, ki pa je lahko dosegljivo VSEM v smislu, da dobijo vsa tista sredstva, ki jih potrebujejo za svoj osebni in duhovni razvoj. Morda imaš res prav, da v ENEM TRENUTKU, NAENKRAT ne bi bilo možno VSEH 7 milijard ljudi narediti bogatih, vendar pa bi jim lahko priskrbeli toliko OBILJA, kot ga potrebujejo za skladen razvoj in normalno življenje, seveda brez pohlepa po več.

In še nekaj: v ciklu inkarnacij duša izkusi vse oblike fizične realnosti, torej tudi revščino in bogastvo. V tem kontekstu pa je vsekakor bogastva na svetu več kot dovolj, da ga duše IZMENIČNO, skozi RAZLIČNE fizične inkarnacije izkušajo na polno. Wink

ROBERT ZUPANČIČ

Robert Zupančič2013-05-28 07:54:33

Lepo je če deliš