Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#19801
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote:

Zavestno si torej spremembe želi, podzavest pa spremembe ne podpira. In potem seveda misli, da metoda ni dobra. A temu ni tako. Realnost, ki jo živimo, pa privlači naša podzavest.

Kako naj torej uskladim nezavedno DA BO podprlo zavedno ?!

Ali pa naj celo življenje čepim v praznini, ki me že zdaj dela NOREGA.

Kljub temu, da se fokusiram na praznino in skušam držati zavest v telesu fokus-dihanje-opazovanje…Je zdaj stanje še slabše kot prej, precej sem utrujen in dobivam napade notranjega pritiska, ki me vleče k tlom, hoče me zlomiti.

Res ne vem, koliko časa lahko človel zdrži v takem stanju.

Torej kva naj s tem prekletim NEZAVEDNIM ?!

Najprej te bom spomnil, kaj si objavil dan – dva nazaj: Avatar: “Je to mišljeno, da človek nekam pač odbluzi, dela povsem čudne stvari, se odtuji od sebe-svojega razuma, brez jasnega namena-smisla…?!”
Ti si izraziti control freak. S svojimi poskusi nadziranja dogodkov zadržuješ v sebi ogromno čustvene energije, ki ti jo potem v lajfu manjka. Po drugi strani se telo navadi, da deluje s “slabim napajanjem” oziroma da nima energije. In ko potem le uspeš del energije osvoboditi in pride v sistem, te energije sistem ni vajen in se odzove z utrujenostjo. Psihološke finte (občutek, da te bo zlomilo) pa so pravzaprav realna bojazen tvojih kontrolnih mehanizmov, ki jih je strah, da bodo crknili. Tvoji trenutni programi so pač takšni, da se spontanosti bojiš in jo imaš za bluzenje. Gre pa le za tole, primer:
a) Kontroliranje:
– Ogovori te bejba, ki je za razliko od tebe zelo odprta in ti je všeč. Na ravni razuma bi se seveda z veseljem z njo spustil v nek odnos, ga poglabljal …, a če si poln zadržane čustvene energije, boš njen poskus komunikacije razumel kot grožnjo. Našel boš kup razlogov, da jo skenslaš (je blesava, takole odprto se obnašajo navadne kurbetine …), a le zato, ker tvoj sistem ne podpira tvoje želje, da se z njo zbližaš.
b) Spontanost
– Ogovori te bejba, ki ti je všeč. Greš z njo v interakcijo in potem se zgodi kdo ve kaj.
A zdaj končno razumeš, zakaj se je treba skozi procesiranje osvoboditi starih programov, če hočeš karkoli spremeniti?

Lepo je če deliš