Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#18253
tadej pretner
Moderator

AnčaPomaranča wrote:

Moderator, vprašanje:

ČE:

– obstaja “neodvisna realnost” kot neka “danost”, ki je popolnoma neodvisna od obstoja opazovalca oz. njegove zavesti;

Videti je, da obstaja, a kvantni fiziki trdijo, da temu nikakor ni tako. Otrok vsaj dve leti po rojstvu zaznava še drugačne realnosti, podobno pa je tudi z živalimi in to ne le v vizualnem in avditivnem smislu. Dejstvo je, da smo v podobni poziciji, kot radijski sprejemnik v odnosu na sila veliko oddajnikov, ki v eter ves čas šopajo svoje programe, sprejemnik pa sprejema le tistega, na katerega je nastavljen njegov potenciometer – pa še tu je lahko potenciometer nastavljen na zelo čist sprejem, ali pa malo izven fokusa, tako da lovi še kaj drugega (v praksi včasih zgolj šume, včasih pa celo še kakšno drugo postajo). V podobni poziciji je očitno večina živih bitij na Zemlji. Predvsem na osnovi sestave DNKja dobijo vsa živa bitja grob, vnaprejšen fokus materialne zaznave, ki pa ga je moč razviti oziroma potisniti. Potisnemo ga recimo v procesu odraščanja/vzgoje pri otroku – kot sem rekel, vidi otrok v začetku še druge, energijske realnosti, vendar pa ga starši skozi proces ukvarjanja z njim ves čas usmerjajo na golo materialno realnost, tako da energijska v veliki meri spontano izpade iz njegovega fokusa. Ko se pojavijo misli, začne počasi sklepati kaj je mogoče in kaj ne, temu pa se prilagaja tudi otrokova zaznava. Nekateri strokovnajki za percepcijo gredo celo tako daleč, da pravijo celo to, da naša kasnejša prepričanja omejujejo zaznavo do te mere, da lahko zaznam le stvari, katerih obstoj dopuščamo na razumski ravni. Kot primer recimo navajajo, da ameriški domorodci, ki so stali na obali morja takrat, ko so prihajale Kolumbove ladje, le teh verjetno niso bili sposobni videti, saj niso vedeli, da kaj takšnega sploh obstaja.

AnčaPomaranča wrote:
– lahko posameznik s svojimi mislimi in prepričanji (bolj ali manj zavestno) kreira oz. spreminja svojo “subjektivno realnost”, pri čemer se lahko dotakne tudi “subjektivnih realnosti” drugih posameznikov oz. skupin ljudi;

Po mojem sem na tole odgovoril že v prvem delu – na subjektivno realnost drugih vplivaš, čim te “ti drugi”

jemljejo resno LOL, na to, v kakšni meri, pa vpliva še nekaj faktorjev.

AnčaPomaranča wrote:
– je človeška zavest sposobna razlikovati in raziskovati “področje neodvisne realnosti” ter različna “področja subjektivnih realnosti” ter se v procesu raziskovanja neobremenjeno premikati med njimi;

Prvo težje. Problem je v tem, da je večina nemanifestiranih realnosti hiperdimenzionalnih. Lahko nam rata vstop v njih, a problem je v tem, da potem tisto, kar smo tam “doživeli”, interpretiramo s svojim umom, ki je vajen tridimenzionalnih interpretacij.

Drugo lažje.

AnčaPomaranča wrote:
potem ne vidim razloga, da bi odpravljanje različnih “anomalij” na energetskem nivoju, ki so posledica miselnega kreiranja, sploh lahko predstavljalo kakšen problem ?

Še ena iz kvantne fizike: misli niso naše, ampak jih privlačimo in potem interpretiramo glede na to, kaj smo. Tudi naše energijske anomalije privlačijo določen tip misli (destruktivnih) in tako se potem v primeru, da nimaš razvite “notranje prisotnosti” pogrezneš še globje v depro.
AnčaPomaranča, tole vse skupaj ne sodi v tole temo, zato bom danes zvečer tale najin čvek prestavil v primernejšo temo, ali pa celo odprl novo.
Lepo je če deliš