Reply To: Oziejeve zgode in nezgode

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Oziejeve zgode in nezgode Reply To: Oziejeve zgode in nezgode

#29036
strelka
Participant

tadej pretner wrote:

Tuhtam spet neki..

Ljudje si ne smemo pomagat med sabo ker naj bi bilo to delo na črno razen v primeru ko ti pomaga ožji sorodnik če jest prav razumem vse skupaj.

Zdej se mi pa pojavlja vprašanje zakaj lahko gasilci pomagajo ljudem prekrivat strehe, lovit mačke, čistit dvorišča,….saj so samo prostovoljci ki nič ne računajo.

No in kaj tuhtam. Tuhtam da bi registriral prostovoljno društvo ki bi se ukvarjalo z pomočjo ljudem. Vsak član bi pomagal komurkoli, kadarkoli in karkoli. Edin če imajo prostovoljni gasilci kak poseben status ki jih izvzema iz teh okvirjev preprečevanja dela na črno?

Meni kot invalidu bi rado pomagalo veliko ljudi pri raznih delih ma kdo ve če je vse to legalno ali pa jih bi mogoče kdo preganjal.

Stari, vsi trendi vodijo k ugašanju avtonomije oziroma k temu, da namesto tebe misli kdo drug (država). To je vse v splošnem paketu manipulacije. Sicer ne berem dovolj dnevnega tiska, da bi vedel če je zakon, o katerem govoriš res zaživel ali ne, ampak jaz vidim problem še drugje, ne le pri “delu na črno”, če komu pomagaš.
Recimo donacije. Imaš recimo podjetja, ki se ukvarjajo z zbiranjem donacij za druge.
V čem je problem?
Ko se jim na računu zbere dovolj denarja, ga posojajo za zanimive obresti, seveda pa imajo tudi sami odlične plače, kar nekako briše noto kakršnegakoli človekoljubja. In najmanj eno od takšnih podjetij, ki ima na kontu že afero s posojanjem zbranega denarja ima recimo pri nas moč, da pride do “prostovoljnih” prispevkov po dekretu – ko recimo oddaš kakšno poštno pošiljko, ti na pošti enostavno rečejo, da moraš kupiti še dodatno znamko, ker je pač “teden tega in tega”. Na takšne stvari sem tako alergičen, da sem zadnjič, ko sem prinesel na Pošto kup pisem, da bi jih oddal na šalterju, pa mi je poštarica rekla, naj kupim dodatne znamke šel ven in vse skupaj ob glasnem negodovanjuLOL vrgel v kaselc

donacija ..pri podjetnikih ( to boš vedel , saj si podjetnik ) ..se šteje kot davčna olajšavaBig smile.
Tako da …je potem logično …da tisti ki lahko da ..pač da …jp ima tud mal koristi Embarrassed
Donacijo pa jaz zastopim kot nekaj kar daš sam od sebe …
Pri teh znamkah pa jih moraš kupiti …recimo pri pošiljanu paketov , priporočenih pošiljk itd ..
torej to da moraš kupiti itak za moj pojem ni donacija Confused.
ker sem tud jaz pač kupila znamko za rdeči križ , ker sem priporočeno pošiljala …
ampak men je za šaltarjem rekel žal vam moram še tole zaračunat ..pa sem rekla ok ..pač ker pošiljko sem morala poslati priporočeno …

strelka2015-05-27 12:29:23

Lepo je če deliš