Reply To: Oziejeve zgode in nezgode

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Oziejeve zgode in nezgode Reply To: Oziejeve zgode in nezgode

#28489
tadej pretner
Moderator

strelka wrote:

Bashar pravi da človek ni tisto kar je bil prejšnji trenutek, da se človekova osebnost menja z vsako realnostjo in nima nobene veze z prejšnjo osebnostjo in če se je nekdo udaril v koleno pred pol ure ga dalj časa boli če misli da se je on udaril če pa misli da se je nekdo drug pa se ne povezuje s to poškodbo.

Smile
hm …
ja lahko bi tko rekli..
čeprav ….poškodba je pa še vedno …. v tistem trenutku bolečine ni, ko se odkonektaš …
npr si pri zobozdravniku….pa te boli…bolj razmišljaš o bolečini bolj je prisotna …
ko se pa prepustiš bolečini oz ..kaj vem odmisliš da si tam na tistem mukotrpnem stolu …pa misliš na kaj drugega ….se bolečina zmanjšaEmbarrassed
Basharja niti ne bom kaj dosti komentiral – mal mi liči na kvazi razlago procesa zrcaljenja pri majhnem otroku, ki pa pri odraslem ne špila – tisto, kar predlaga, pa razumem kot zanikanje resnice, a zgolj na mentalni ravni. Z življenjskimi problemi/bolečinami se je treba soočiti, ne pa da se delamo, da jih ni. Le soočenje prinese osvoboditev. Konec koncev, kdo pa sploh je ta gospod, da ga Ozelot tolikokrat citira? Kakšen kanalizator, predvidevam …
Intenzivnost bolečine je odvisna od fokusa. Pravzaprav bolečino pri življenju vzdržuje fokus na materialno – ni nujno na bolečino, ampak na katerikoli objekt materialnega sveta. Če usmeriš fokus v prazen prostor, v veliki meri počepne, sploh če ohranjaš zavedanje vibracij na mestu bolečine. Torej fokus v nič, a kljub temu ohranjanje zavedanja na tisto, kar je.

strelka wrote: [

ampak ne vem pa kaj se dejansko dogaja na fizičnem nivoju …
Razni spremni procesi, kot so vnetja …, bodo pri fokusu na prazen prostor bistveno manjši.

strelka wrote: [

Al pa ta primer ..
veliko ljudi ker so nekej prebrali , da če na nekaj ne misliš da tega ni …
pa ignorirajo svojo bolečino pa rečmo bolezen …
saj se res počutijo fajn ..kaj vem zdravo …ampak v telesu se pa še vedno dogajajo procesi…
in bolezen napreduje …
torej mora bit še kaj prisotno …ne samo da odmisliš Embarrassed in tega ni več …Embarrassed

Običajno je bolezen povezana z določenimi telesnimitenzijami. Če se delaš, da bolezni nimaš, tenzije pa ostanejo, ni razloga, da ozdraviš, se pa bo bolezen razvijala počasneje, kot če se ves čas z njo ukvarjaš. V vsakem primeru je bolezen sekundarna, zato ukvarjanje s posledico ali glumljenje, da posledice ni, popolne rešitve običajno ne prinese.

tadej pretner2015-03-18 12:50:07

Lepo je če deliš