Reply To: OSHO

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast OSHO Reply To: OSHO

#25142
Nataša
Član

Ceres wrote: Ja, guruji so domena večine indijskih religij, izvirajo iz hinduizma, ampak on je bil proti vsem religijam. Totalno je bil izobražen, ne samo o vzhodnih religijah, tudi zahodni ezoteriki, filozofiji, njegova knjiga The Mustard seed predstavlja zame največji poklon Jezusovemu učenju… pri čemer sta pa dve njegovi knjigi z naslovom Duhovniki, politiki, dušna mafija in Učim religioznost, ne religije seveda totalen obračun z vso hinavščino in bedo uradnih religij. Bil je proti vsem uradnim religijam, vsem kultom osebnosti, vsakemu iskanju avtoritete izven sebe….. večkrat je poudaril, da je njegov cilj Zorba Buda, Zorba kot iracionalno, Buda kot višji jaz v nas. Kastni sistem v Indiji je totalno skritiziral, sploh uradni hinduizem in bil seveda zato v Indiji preganjan. Ne spomnim se uradne religije, kateri bi prizanesel s svojim pogledom.

O njemu kroži ogromno zgodb in hvala bogu sem prej brala njegove knjige…. zgodbe mi zato predstavljajo samo manifestacijo uma.

Seveda pa popolnoma razumem in se strinjam, da ni vse za vse in da ni vse obramba ega. Poti je veliko in niso vse naše.

Ceres, se čisto strinjam z vsem, kar si napisala. Mene je pri Oshu pritegnil ravno ta obračun s hinavščino, ta njegova brezkompromisnost. Jasno in glasno je okrcal čisto vso zlaganost in vse to naredil prav na neverjetno inteligenten način. Tudi meditacije, ki jih ponuja, so tako inteligentno zasnovane, da se vedno znova začudim. V bistvu so namenjene ravno integraciji ujete energije, tako da Tadej … če bi se kdaj malce poglobil, verjamem, da bi bil precej presenečen.
Pa še eno orodje nudi, ki je zame pravzaprav izkazalo kot najbolj koristno. Na naslovu http://oshosatori.ru/en/oshotaro.html so na voljo različne možnosti za uporabo njegovih kart. Jaz jih uporabim parkrat na leto, nisem kak velik uporabnik, ampak tam notri sem našla ogromno modrosti. Sploh recimo Tantra Tarot, kjer lahko izvlečeš karto z meditacijo zase. Prav neverjetno, kako karta, ki jo izvlečem, vedno zaresonira z menoj in mi prav vedno pomaga povečati zavestnost.

Lepo je če deliš