Reply To: Osebni kristal

Forum Duhovnost Forumi Kristali Osebni kristal Reply To: Osebni kristal

#1227
tadej pretner
Moderator

wanty wrote: Zdravo.
Sem iskala in iskala pa nisem našla kakšne informacije, ki bi ji verjela.
Za fanta zbiram kristal. Ima problem, da zadnje čase ne verjame več vase….obupuje (ker ne dobi službe), s faksom je proti koncu… se mi zdi, da pada v rahlo depresijo in obupuje (češ nikoli ne bom dobil službe, …). vse ga moti in je jezen na vse okoli sebe. to pa zelo zelo zadržuje v sebi. Mislim, da bi rabil drobno pomoč.
Razmišljala sem o tigrovem očesu… ali pa oniksu (mogoče o tem zaradi videza, ker vem da mu je pisan na kožo kar se videza tiče).
Kaj bi mi svetoval?

Nekateri kamni so dobra podpora, ko krenemo na pot sprememb, ko se odločimo, da bomo dosegli nek cilj … Sami po sebi pa te kamni iz recimo depre ne potegnejo. Vesolje deluje tako, da joba definitivno ne dobiš, če misliš, da ga ne boš dobil. Ko sem pred leti iskal job, sem se osredotočil na dva razpisa (še bolje bi bilo, če bi se le na enega), si pomagal z vizualizacijo, ustrezno programiral kameno strelo … In potem sem dejansko job tudi dobil.
V knjigi Praktična uporaba zdravilnih kamnov sem opisal proces programiranja kristala za pridobitev zaposlitve.
Tigrovo oko je drugač list ql, a za takšne stvari sem sam vedno uporabljal kameno strelo.

wanty wrote:
Pa če bi bil oniks pravi…kako je kaj s ponaredki?

V naših trgovinah težko najdeš pravi oniks -kot oniks v glavnem prodajajo črno pobarvane kalcedone. Pravi oniksi so progasti – pasasto se izmenjuje bela in črna barva.

wanty wrote:

Se recimo v Ahatu prodajajo res samo originali?

Uspela šala. Danes sem bil po dolgem času v Ahatu v BTCju Lj, Hala A, kjer definitivno mrgoli pobarvanih ahatov, ki sicer v osnovi so ahati, a so pobarvani.

wanty wrote:
(p.s.: v spletni knjigarni piše da je mala enciklopedija zdravilnih kamnov razprodana…. se jo da še kje kupiti? pride ponatis?)

Razprodana je v tem smislu, da jih jaz več nimam. Ravno danes pa sem bil v BTCju v Lj, Hala A, Knjižni diskont Založbe Karantanija, in sem videl, da imajo še dva izvoda. Ponatisa ne bo. Približno v enem letu bom naredil novo enciklopedijo, v kateri bo nekaj kamnov več, kar se tiče ostalega teksta, pa bom sicer uporabil nekatere stvari iz Male enciklopedije, dodal pa precej novega – predvsem v smislu praktičnega dela s kristali.

Lepo je če deliš