Reply To: Opazovalec in svet

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Opazovalec in svet Reply To: Opazovalec in svet

#27369
janko
Član

tadej pretner wrote:

– Domančič torej fokusa ne razlaga, ampak ga šteka. Močno pa se bojim, da ga večina naših učiteljev reikija ne šteka. Zato učijo, da je treba delati z zaprtimi očmi, kar je seveda boljše, kot z odprtimi in s fokusom na pogojenem. V glavnem – v pojem fokusa se sploh ne poglabljajo, definitivno pa skoraj nobeden od njih ne pozna naprednejših tehnik, ki izhajajo iz odprtih oči. Pri tem seveda ne mislim zgolj na fokus na praznem prostoru, ampak:

– Pri delu s klientom imeti zavestnost v njem, fokus pa v njegovi avri ali avri kateregakoli subjekta v prostoru.
– Delo z energijskim oblakom.

Kar se telih dveh tehnik tiče, me pa prav zanima, če tole drugo Domančič poznaWink, oziroma uporablja; sila redki so namreč, ki jo tako naštudirajo, da jo lahko uporabljajo.

sem nedavno razmišljal…
zgornje poboldano…
nekako se mi zdi, da smo v ene vrste prehodnem obdobju z zavestjo. no, sej tako obdobje je itaq vedno… ampak zdej je tut, hahahahha
tradicionalne metode, stare tisočletja… so za nas, tukaj in zdaj zastarele in ne več dovolj učinkovite, ker smo se kljub vsemu kot zavest spremenili in nam par tisoč let stari pristopi ne odgovarjajo več zadovoljivo za naše želje, potrebe in probleme.
naprdnejših tehnik… s kvantnimi pristopi, pa še nismo dobro osvojili in zato tudi samo z njimi ni nekih konstantnih zadovoljivih rezultatov. s tem mislim predvsem na razna fizična zdravljenja.

mislim, da smo v tem obdobju na stopnji, ko bi morali forsirati kvantne pristope, ker pa jih še ne obvladamo glih, pa bi morali to svoje delo podkrepiti z nečem preverjenim, torej s kako tradicionalno metodo. to pa z namenom, da nekako še materialno podpremo svoje delo, da bi lažje zaupali v rezultate. zaupanje je pa bistvenega pomena za rezultate kvantnih metod.
hočem rečt, da tudi, če želiš npr. s kakim kvantnim pristopom zdraviti tur na riti… bi bilo zaradi svoje samozavesti in zaupanja v uspešnost delovanja pametno istočasno izvajat tudi kako ščipanje po podplatkih, čeprav bi u resnici tur ozdravil s kvantnim pristopom.

spodnje poboldano…
ne vem sicer, kje živiš, ker po spodnjem poboldanem bi reku, da si na oktoberfestu, ali pa vsaj na marsu.LOL
hočem rečt… da je moj občutek pa obraten.
jes le mislim, da so redki tisti, ki tut naštudirajo, kar uporabljajo. govorim za pri nas. tuki ima svoj delež krivde tut zakonodaja.
in to mislim na splošno in ne zdej na domančiča, čeprav je omenjen on. ne bi pa rad z imeni in primeri zdej argumentiral, zakaj tako mislim, kar sem napisal, čeprav bi na žalost imel kar dosti za powedat.
in moram dopolnit, da nisem poznavalec niti tradicionalnih, niti sodobnih kvantnih metod… napisal sem pač svoje mnenje.
seweda pa… je možno tut to, da sem le jaz tisti, k je na marsu Cool

Lepo je če deliš