Reply To: Opazovalec in svet

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Opazovalec in svet Reply To: Opazovalec in svet

#23267
glas
Participant

Ta tema me spomni še na eno temo na forumu.. ”REALNA realnost /vs./ projicirana realnost” ..
nekako se zavedam, da v kozmosu obstajajo osnovne smernice ali bi rekel kode po katerih je bilo vse kreirarano ali stebri kreacije iz katerih se je vse razvilo..

Zavest bi jaz ponazoril kot stanje niča, vse kar obstaja okrog te (ali pa v tej) zavesti pa je stanje nečesa ali svet pojavnega.. mislim, da bi naj bilo razmerje, da pojavni svet ima sedem kvalitet, sedem žarkov, sedem vidikov, sedem perspektiv, sedem poti.. vsaka ima svojo unikatno izraznost.. osma kvaliteta pa je ZAVEST! Tem sedmim izraznim vidikom pojavnega sveta daje ta osma kvaliteta stabilnost, daje jim center, daje jim vse, čeravno je sama nič.. Zavest je izvor vsega, to kaj prihaja iz nje pa je pojavno.. pojavno je tako izrazito v primerjavi z kvaliteto zavesti same, da iz površnega zaznavanja zavest sploh ne obstaja.. čeprav je izvor vsega tega..

Pojavno pa obstaja zaradi tega, ker zavest zelo rada izraža barvitost in je dejansko sama izkuševalec/opazovalec.. Pojavnost pa je tako zelo samozadostna, da zavesti sploh ne potrebuje, ji je nepotreba ali jo celo ogroža, ker se ima zavest za nekaj več od nje.. Zato jo včasih želi zatajiti ali zanikati njen obstoj in kadarkoli pojavnosti to uspe, se vsi vidiki pojavnosti začnejo fižiti, delovanje teh sedmih kvalitet se začne kazati le še skozi negativni dele izraznosti in pojavnost preplavijo trenja med različnimi sedmimi kvalitetami, pojavi se nesmisel, kaos ipd.. Ko pa pojavnost medse zopet sprejme svoj centralni del (zavest), sicer nepomeben člen, nekoristen, neuporaben za karkoli, se pojavnostni svet zaradi njene prisotnosti takoj spet stabilizira, različne izraznosti se med sabo sharmonizirajo in harmonija poveže med sabo vse vidike izraznosti..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”