Reply To: Odnosi

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Odnosi Reply To: Odnosi

#12860
tadej pretner
Moderator

ozelot wrote: Ne, nisi čist dobro razumel ker nisem dobro napisal. Grem še enkrat.

Avatar pravi, da prisilna pozitivnost v bistvu boj. Popolnoma se strinjam da če se z negativnostjo bojuješ bojo vsah žrtve če ne poraz. Če pa se odločiš, da boš tisto negativnost pustil za sabo in se je ne boš več oklepal, da boš sledil svojemu navdušenju in šel s tokom življenja potem bo vse v redu ali vsaj boljše. Za tako odločitev da boš straro ovrgel pa rabiš ljubezen, pogum, odgovornost. (za odgovornost –responsibility ali ability to respond pa spet rabiš pogum, ljubezen.) Človeška čustva lahko uporabiš tudi ali predvsem za orientacijo kdaj bi kam zavil. Najprej jih razdeliš in prepoznaš kot tista ki so prijetna in tista ki so neprijetna. Ko se v življenju poskušaš orientirat v katero smer bi šel, jo določiš na podlagi čustev. Tista dobra kažejo na pravo pot. Potem pa se moraš odločiti da jim boš sledil. Odločiš se pogumno, s zaupanjem v notranje vodstvo in vero v uspeh kar je posledica zaupanja. Odločiš se z ljubeznijo do notranjega vodstva, intuicije,..ko si v težavah naj te vodijo čustva v smeri rešitve in vera v vse naj bo izkaz ljubezni ki bo vse samo potrdila in zelo pomagala.

Jest verjamem da ljudje tega niso sposobni in imajo zaprte čakre pa nevem kaj še. Da se niso sposobni niti usmeriti niti odločiti, niti planirati,…skratka nič od nič.

Zelo dobro sem te razumel, a to preprosto ne gre tako. Negativnosti težko pustiš za sabo “kar tako”. Telesa bolečine, identifikacije … so tistii del tebe, ki v veliki meri privlačijo realnost, ki jo živiš, in konec koncev ključno vplivajo tudi na to, o čem in na kakšen način razmišljaš. Ne moreš jih kar ignorirati in preklopiti na nekakšno navdušenje. Saj razumem kaj hočeš reči, ko govoriš o navdušenju – govoriš o temu, da se izrazi tvoj bazični jaz. Ampak temu moraš narediti prostor!!! Res je, da se da iz določenih polj tudi trenutno, ampak v teh primerih gre za odločitve tipa “dost mam”. Načeloma pa sranja, ki ga nosiš v sebi ne moreš kar obiti in početi nekaj drugega – treba ga je sprocesirati. Jbg.

Lepo je če deliš