Reply To: Odnosi

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Odnosi Reply To: Odnosi

#13065
Prima
Član

Naključij ni. Včeraj mi je padla v roke knjiga Alojza Ihana: Hvalnica rešnjemu telesu. Zanimivo. Zgodba zdravnika skupaj z njegovim osbnim pogledom na posel in življenje. Misel iztrgana iz konteksta, ko je prišel iz ZDA reševat brata, ki je zabluzil v lajfu oz. mu je propadel posel, ki mu je sledil domino efekt (propad zakona, bolezen …):
“Odrasel človek mora biti najprej sam zase gospod in stati na svojih nogah, in odnos ni to, da se jebeno naslanjaš na drugega in pri vsakem njegovem premiku kričiš od bojazni, da te spodmakne; odrasel odnos je tisto, kar se vsak trenutek nanovo naredi med dvema človekoma, ki stojita vsak zase in si glede varnosti in preživetja čez pet minut lahko rečeta adijo in bosta zadovoljna s tem, kar sta imela. In ravno zato si ne bosta rekla adijo, ker imata pozitivne bilance in se jima ne splača reči adijo, kot se meni ne splača vsak dan menjati avtomobila, ker sem se pač odločil za mojo kripo, pa ne zato, ker je najboljša na svetu, ampak ker sem se odločil in mi tako ustreza in pika, nobene patetične utemeljitve o naj in ljubezni ne rabim pri svoji kripi, in kripa je lahko vseeno prepričana, da mi je z njo v redu in mi ni do menjave.”
Sledi odgovor pacienta:”Moja bi popizdila, če bi ji omenil, da je avtomobil, ha!”
“Kaj ima za popizdevat, če dobiš dobro porcijo, nimaš kaj popizdevati, zakaj in kako ti jo je nekdo dal, je njegova stvar! Jebenti, če misliš, da moraš odobravati tisto, kar partner dela in kakšne motive ima, je že neznosno nesprejemanje …

Jankotovo izrazoslovje je v primerjavi z Lojzetovim naravnost omikano.
Brihten in dobro zgleda. Redko tudi pri moških.Embarrassed

Lepo je če deliš