Reply To: Odnosi

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Odnosi Reply To: Odnosi

#12552
glas
Participant

Ceres wrote: Janko, hvala sicer za link, ampak povezave pa ne vidim. Meni ne gre skupaj trditev, da je za NJEGOVO stanje odgovorna ONA (ali pa ce bi bilo obratno). Ne gre mi skupaj s prevzemanjem odgovornosti za svoje okoliscine.

Če opazuješ vse iz iste perspektive potem nič nima smisla, ker marsikaj ni združljivo!
Resnice in življenski napotki se razlikujejo tudi po dohovni stopnji osebe, ki jih prejema..
Tako pa to tudi določa koliko je kdo presegel identifikacijo skupine in koliko se je samorealiziral..
Manjša je stopnja samorealizacije (osebnostno – duhovne) večja je stopnja vpetosti v skupino (družina – družba,..) in bolj smo pod vplivom programov od te okolice!
In tu se potem ustvarjajo ujemajoči se pari, ki odgovarjajo drug drugemu.
Recimo vsak pijani agresivnež dobi svojo partnerko, ki se ne ceni in ima zelo slabo samopodobo ter s svojimi programi kliče takega partnerja k sebi (in tak par je med samo uravnovešen).. in tako naprej..
Tudi ko se zdravi alkoholik, je potrebno sodelovanje vse družine, ker bolana je v teh primerih vsa družina, alkoholik je le tisti, ki to oznanja na veliko s svojim destruktivnim obnašanjem..
In ja v takih navezavah so osebe zelo pod vplivi programov drug drugega.. zato v takih skupnostih vsi programi nekako sodelujejo med vsemi in vsak član le prevzame svojo vlogo, da je celota nakako uravnotežena..

Z osebnostno-duhovnim razvojem se lahko pa vsak poda na pot samorealizacije; na tej poti se srečaš z vsemi programi, ki si jih kasiral od svoje daljne in bližje družine, se premikaš zavestno in s popolnim prevzemanjem odgovornosti za svoje stanje in tako jih lahko začneš spreminjati v to kar ti je všeč!

Dalje ko si na tej poti manj si vezan na vplive programov drugih.. Se odvežeš družinske karme, ki ti je prej krojila življenje in bolj si samorealizirano bitje, ki se je samo izgradilo in se izgrajuje še naprej..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”