Reply To: Odnosi

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Odnosi Reply To: Odnosi

#13089
Prima
Član

Ta knjiga je res ful zanimiva. Strelka niti ni tresknila mimo z ugotovitvijo, da je avtorjev pogled precej biološki. Zanimajo ga mišice, kondicije napor, zmoglivost in mašina v telesu. Paciente in njihov način življenja secira do podrobnosti, saj meni, da morajo na dan priti njihove zgodbe in se z njimi potem ljudje soočijo, saj je šele potem možno telo zagnati v eno smer in privre zbrana energija v ude in misli:

“Ker brez načrta vsak košček tkiva vleče po svoje in se izčrpuje in telo boli in se trga v sto smeri, zato je potrebno sestaviti jasno in resnično zgodbo namesto tistih, ki so v knjigah.” “Ljudje, ki jih je življenje utrudilo in stisnilo v kot, morajo zvedeti svojo zgodbo, ki jo lahko povedo le sami sebi, ampak tega ne znajo brez poslušalca, spovednika, niti v lastni postelji, niti ko so sami s sabo, niti v pijanih blodnjah, niti v sanjah…

Ena bolj ekstremnih: “Kajti človeku brez popotniških izkušenj nikoli ne postane jasno, da mora vsak odnos ostati zgolj na zdravi površini brez globokih čustev, brez kurčevega Freuda, ker se le na ta način lahko ob pravem času posloviš in greš, ker človek ni močvirska trava, ampak popotnik, in je normalno oditi, ko opraviš svoje …”

Še ena: “Skoraj vedno sem najraje igral uživaški maraton, ki zahteva nekaj kondicije… Izjema so bile le kakšne punčkaste suhice, ki so me začele že po četrt ure vljudnega molčanja spraševati, kdaj bom končal …In jasno, da drugega povabila na kavo ni več dobila, ker za manj kot uro sladkega brozganja in čmokanja in brskanja po ženskem drobovju se mi ni zdelo vredno iti celega obreda od pogovorov do kave in drugih uvodnih zadev.”

Meni je več ali maj vse jasno. Tipček se dobro počuti med rjuhami. Da so rjuhe polne, jih ima nekaj na lagerju. Če mu ni všeč, sajonara. Verjetno velja tudi obratno. Vsekakor pa morajo biti polne, če želiš ostati zdrav. Str 70: Večino notranjega optimizma dobi od urejenega spanja, športa, denarja, sranja, seksa in knjig (približno v tem vrstnem redu).
Menda ni potrebna dodatna razlaga?

Lepo je če deliš