Reply To: Odnosi

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Odnosi Reply To: Odnosi

#12838
tadej pretner
Moderator

strelka wrote:

Ja to si že povedal. Celo večkrat.Smile

Res je. Vse skupaj sem ponovil zato, ker je bilo iz posta, ki sem ga komentiral videti da meniš, da bazični jaz ostaja vedno enak.

strelka wrote:

Da ste pa moški še večji opravljivci, kar se žensk tiče ..pa tud ni nobena skrivnostLOLTongue .

Res mi ni jasno, kako si napisano uspela povezati z opravljanjem …

strelka wrote:

Glede na to, kar je bilo že povedanega, nisi
ravno fan karmične diagnostike, ne psihiatrov …

Biti fan česarkoli je identifikacija. Trudim se živeti in delovati čim bolj izven raznih konceptov in njihovih zakonitosti. Če boš imela priliko, si preberi kaj o epigenetiki. Videla boš, kako prepričanja in koncepti globinsko vplivajo na nas, čim jih sprejmemo. Pri samem pojmu karme in njegovem razumevanju je strašno veliko sranja, ki ljudi zadržuje v identiteti žrtve. Veliko folka recimo misli, da imajo lajf, kakršnega imajo (nikakav) zato, ker so si to pač v prejšnjem ali prejšnjih življenjih zaslužili in da morajo to karmo slabega življenja pač oddelati. To se mi zdi povsem nesprejemljivo, dejstvo pa je, da te zakonitosti veljajo, če si vanje prepričan oziroma če deluješ v polju karme. Ena od poanta lajfa je, da praktično ni univerzalnih resnic, ampak da smo deležni resnic, v katere verjamemo, posledično pa se nam v lajfu dogajajo le stveri, ki so v skladu s temi resnicami.

strelka wrote:

Kako pa potem pridete do bazičnega temperamenta
oz. bazičnega karakterja?

Oz , človek bi rad nekaj naredil ..pa ne ve
kako se bo potem tega lotil?

Tam gor je
bila omenjena tud tista meditacija prisotnosti …

Bazični karakter je “prekrit” s pravili in identifikacijami, ki so nam jih v fazi odračanja vcepile avtoritete, zakonitostimi kolektivnega polja, kateremu pripadamo, telesi bolečine … Vse to tvori ego strukturo naega lažnega jaza. s postopnim in sistematičnim umikanjem te ego strukture se približujemo bazičnemu karakterju oziroma sebi.
Ko nam v lajfu kaj ne paše, skušamo običajno kaj spremeniti v okoliščinah lajfa. Ampak ker je lajf, ki ga živimo, projekcija našega notranjega stanja, rezultatov ni. Če hočeš spremembo, je treba pozornost torej usmeriti navznoter, sprocesirati energijske okvire naših identifikacij, teles bolečin in drugih komponent lažnega jaza ter posledično spet ujeti stik s sabo.
Za kaj tu sploh gre?
Obstaja več razlogov naših težav – mentalni, čustveni, psihološki, duhovni in še kakšni. Pa še nekaj drži – naša pozornost je energija in če iščeš vzroke težav, jim daješ energijo. Poznam veliko ljudi, ki pravijo, da se ukvarjajo z reševanjem problemov. Ampak čim rešijo enega, se pojavi drugi, nato tretji … Nikoli konca. To se dogaja, če si usmerjen na probleme. Če razumeš koncept polj realnosti je jasno, da nobenega problema ne moreš rešiti. Obstajajo pač polja, v katerih so problemi in polja, v katerih jih ni. Treba je ven iz polj, v katerih so problemi. To naredimo skozi soočanje s problemi – ampak na vibracijski ravni. Vibracija vseh problemov iz vseh časov je vsak trenutek v nas. Ta nas zadržuje v lajfu, kakršnega imamo oziroma – naš lajf je projekcija te vibracije. Ni se nam torej treba zajebavat z nobenimi vzroki – treba se je le soočiti z vibro, ki je v nas. To je mogoče tudi skozi omenjeni proces prisotnosti. Vibro z njim sprocesiraš, posledicatega pa je med drugim povsem drugačna realnost, saj začneš privlačiti drugačne stvari.

strelka wrote:

Misliš , da je odvisnik tega zmožen , sam prepoznat
svoje vzorce izključno samo z meditacijo???

Odvisniki so načeloma v identiteti žrtve, zato so redki, ki so sposobni kaj narediti sami. Pri tem pa gotovo pomaga pravi model prepoznavanja vzorcev. Ločim iskanje vzrokov in prepoznavanje vzorcev. Načeloma na področjih, v katerih imamo težave delujemo v vedenjskih vzorcih, vcepljenih v otroštvu. Fajn je, če to razumeš in si na to pozoren. Recimo v lajfu (spet) nekaj zajebeš in rečeš – aha, spet tale vzorec. S tem opažanjem treniraš tudi budnost in s tem sposobnost, da narediš kaj drugače tudi na racionalni ravni.


Meditacij je sicer veeliko vrst, tako veliko, da sploh ne vem, če obstaja enotna definicija meditacije. Osebno procesa prisotnosti ne doživljam kot meditacijo.

Strelka wrote:

Ja glede drog , alkota in cigaret …je tud
kemična odvisnost ne samo psiho, čeprav je ta slednja najbolj trdovratna oz
potuhnjena.

Telo se navadi na določene šuse …in to rabi .
Fora pa res , ko je telo čisto ..to nekako v treh mesecih al pa že prej. Potem je
pa psiha tista, ki dela probleme.

In zdaj, če misli preusmeriš drugam …potem ti
neumnosti nehajo hoditi po glavi …

Npr. prav tam v novi dobi se na veliko
debatira, da je v tem keč vsega …preusemeriti
misli pa potem sploh ni problema …Wacko.

Tole jaz razumem kot beg, ne kot ozdravitev. In to je bil Rugljev sistem – folk je nehal piti in začel recimo športati kot obseden. Vse zato, DA BI PREUSMERIL POZORNOST IZ NEMIRA V NJIH, ZARADI KATEREGA SO SPOLH ZAČELI PITI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To ni ozdravitev. Ozdravljen si takrat, ko sprocesiraš napetosti v sebi, ki so vodile v modele vedenja, ki jim pravimo odvisnosti.

Lepo je če deliš