Reply To: Odnosi

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Odnosi Reply To: Odnosi

#12879
ozelot
Participant

Nataša wrote:

..ko sem jest nehal napr kadit je bilo tako, da sem se naveličal kajenja, potem sem molil za pomoč pri prenehanju in kar en dan sem sam od sebe opustil cigarete po 14 letih. Še nekaj časa sem prosil za podporo in se povsem prepustil. Razmišljanja o cigaretih se ogibam ker se zavedam da me veže nanje poornost ki jim jo posvetim. Pa ne vsakršna pozornost. Pozornost v smislu sodb in raznih pametovanj me veže. Skromna hvaležnost in ponižnost me pa odrešuje. Simpl k pasulj.

Vidiš, tudi jaz sem pred kakšnimi 12 leti prenehala kaditi, ampak dejstvo je, da se mi tudi razmišljanju o njih ni potrebno izogibati, ker nimam do njih več čisto nobenega odnosa. Pred tem sem že velikokrat poskusila prenehati s kajenjem, pa mi nikoli ni uspelo. Ampak stvar je bila v tem, da sem vedno sklepala trdne odločitve, da tokrat bom pa čisto zares nehala, ki so v sebi vedno nosile toliko energije nasprotnega pola, da niso imele možnosti, da bi uspele. No, takrat, ko sem pa zares prenehala, sam pa preprosto cigarete samo odložila, v meni ni bilo sploh nobene odločitve, nobene polarnosti, in to je bilo za vedno, ne da bi še kdaj v življenju pomislila nanje. In to je tisto pravo, ker si želim prenesti tudi na druga področja življenja.

Men se tud ni potrebno izogibati. Ni mi pa potrebno razmišljat o tem. V okolju kjer se nahajam se velikokrat načne debata kako kadit oz nehat kadit. Jest najraje nič velik ne komentiram ker vem, da se zarečenega kruha največ poje. Pa tudi imam dovolj drugega za debatirat in razmišljat. Pač ne kadim in odkar sem nehal niti enga nisem prižgal niti mi ni dišal. Edini enkrat ko sva s sodelavcem enmu rešila življenje in ko je on prižgal cigaret sem še jest roko stegnil naj da še men enga…vendar ga pol nisem vzel. To je bilo bolj refleksno. Kar se tiče odločitev…nekak se odločiš za spremebo v življenju. Vsaj da ji dovoliš da pride. Ko te mine kadit moraš tudi opustitev sprejet in to z odločitvijo. Ti si verjetno mislila odločitev v smislu boja proti kajenju.

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem