Reply To: Odnosi

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Odnosi Reply To: Odnosi

#12988
AVATAR
Član

tadej pretner wrote: Ego je v grobem sestavljen iz bazičnega jaza in lažnega jaza (programov, ki jih kasiramo od staršev, avtoritet in polja kulture).
Bazični jaz nastane pod vplivom polj staršev in njihovih prednikov, energijskih vplivov v času nosečnosti (hrana, odnosi, bivalni prostor …), ob rojstvu pa se v novo bitje inkarnira duša, ki je s temi vplivi kompatibilna. Bazični jaz torej zajema naše fizično telo in njegove specifike, temperament, bazični karakter, talente … Ampak duša je pogojena!!!!!!! To marsikdo nerad sliši, a je tako. Ko deluješ na ravni duše oziroma bazičnega jaza, deluješ na ravni svojih talentov in omejitev, neodvisnih od vpliva okolja v aktualni inkarnaciji.

Ok, ta tvoj koncep mišlenja je razumljiv…Ljudje se vsakodnevno naveliko izlegajo s svojim bazičnim jazom…Že v maternici…preko matere in njenih čustev-občutkov…doživljajo pogojen materialni-svet…ko jih ven potegnejo…še veliko bolj…saj se zaćne bombadiranje osebka z vseh strani…In kaj dobimo…dobimo človeški osebek…prvobitno-bazično čist…okoli katerega se takoj začne nalagati ovoj Ega…ki ga kmalu povsem prekrije-zaduši… …Ker število ljudi nenehno neracionalno narašča..dobimo zdaj že preko 7.000.000.000 Ego ovojnic…ki serjejo po tem planetu…na vse možne načine…Iz tega čudnega-nelogičnega-nesmiselnega scenarija…naj bi se rešili…s tem…kar je Tadej napisal ?!…Ok, vsak bo šel svojo pot…tako ali drugače..nima pa nobenega smisla…da bi na silo šli pot…ki jo je nekdo spisal-priporočal…kot optimalno…z njegovega vidika seveda…Naprimer, Ozelot piše o svojih izkušnjah in pogledih na svet…pa verjetno njemu to ustreza…ostalim pa ne..Vsak od nas ima svoj pogled na svet…kakšen pač je…in to je edino…na kar jaz stavim.

tadej pretner wrote: Priti do bazičnega jaza je prvi korak – na ta način se začneš zavedati svojih resničnih potreb, hotenj, kot tudi omejitev. Za korak naprej pa je treba v bazični jaz vnesti komponento nepogojenega. Okrepiti notranjega opazovalca in s tem občutek prisotnosti. Na ta način greš počasi prek omejitev bazičnega jaza. Ko si prisoten, ti je ql. Ne gre za to, da bi bil brez čustev, daleč od tega, ampak za to, da vsa čustva prepuščaš skozi sebe in se na nobeno ne vežeš – jih sproti sprocesiraš. Recimo: Če ti Avy teži, ga sicer lahko skurcaš, ampak potem ne kuhaš nobebe zamere ali česa podobnega. Takrat odpadejo potreba, da si v odnosu recimo zato, ker se bojiš biti sam (o tem sem pisal nekje v tej temi). Samemu s sabo ti je čist ql, in to, da ti je ql, potem vnašaš tudi v odnose, za razliko od stanja neprisotnosti, v katerem pa v glavnem prek odnosov iščemo občutek, da bi nam bilo ql!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ta razvoj se dogaja paralelno – ni torej pot ta, da najprej dosežeš bazični jaz in šele potem skušaš vanj vnesti nepogojeno kvaliteto. To se dogaja paralelno.

Seveda lahko Avatarja skurcaš-pljuvaš-obrekuješ..itd…VENDAR…bo pa teško tak človek…v sebi ne imel zamere…ali vsaj neugodnih čustev…glede Avatarja…kaj še le…da bi recimo kot neka ženska…bila z njim v dobrem odnosu…neglede nato…kar Avatar pač je kot individualna osebnost…Če meni nekdo ni več…mi vseč tudi ne bo…je kot slika v galeriji…ki mi ni vseč…in grem dalje…brez da bi trošil svojo pozornost na njo… …Seveda s takimi ljudmi tudi ne bom imel kakšnih…ustvarjalnih odnosov….kar je jasno samoposebi….zaradi obojestranske antipatičnosti…Zdaj neko mučkanje o prisotnosti-opazovalcu-poglabljanju v bazični jaz..da bi to bilo lahko drugače…je meni nekako nenaravno…Tudi tebi Tadej…Avatar ne diši ravno…ampak…meni to tako nič ne pomeni…isto velja za vse ostale….Tako je že od nekdaj na tem svetu…neglede na vse možne filozofije…ki so na voljo…Bude se jaz ne bom igral…drugi se bodo…tretji pa bodo antikristi…itd…Jeb ga zdaj.

Lepo je če deliš