Reply To: Odnosi

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Odnosi Reply To: Odnosi

#12654
tadej pretner
Moderator

Ceres wrote: “Največ, kar lahko terapevt za človeka naredi pa je, da mu pomaga, da se približa samemu sebi, svoji izvirnosti, resnični individualnosti. …”

Tadej, enkrat sva govorila o relaciji bazicni jaz -dusa. Dejstvo je, da ljudje na svet ne pridemo kot nenapisan list, ampak ze polni programov (eni bi rekli, kar izhaja iz hinduizma, da prinesemo karmo iz prejsnjih zivljenj, v astrologiji se gleda natalna karta, tudi prejsnja zivljenja, drugi to pripisujejo genetiki itd.) Ravno te programe je najtezje ozavestit, delajo pa lahko veliko stalo. Na te programe se potem nalagajo se tisti, ki potem ustvarjajo se pogojene jaze. In zdaj moje vprasanje: kaj oa ko terapevt naleti na program, ki je del bazicnega jaza in ti ta program dela stalo? Verjetno je potem potrebno it globje….?

Kot prvo se mi zdi pri vsem skupaj pomembno, da ni nihče ničesar krivLOL. V kakšnem smislu?
Recimo da je mama v času nosečnosti delala totalne štale, kar seveda vpliva na bazični karakter otroka in še kaj. Ampak ničesar ni kriva!!!!! Tik pred rojstvom se namreč v “novo bitje” inkarnira duša, ki je kompatibilna s predhodnimi vplivi iz obdobja pred in med nosečnostjo. To pomeni, da bi imelo to bitje v vsakem primeru takšno oziroma podobno izkušnjo, eventuelno le v drugem okolju. Če bi bila mama torej “pridna”, bi se pač v njeno dete inkarnirala “manj problematična” duša. Težje bo torej le mami oziroma staršem, ki bodo imeli problematičnega otroka. otroku oziroma duši pa ta izkušnja pač ne gine.LOL

Tudi na bazični ravni gre dejansko za določene modele in “prenose”, seveda tudi genetska nagnjenja k določenim boleznim. Če je zate tisto, “iti globlje” iskanje kakršnihkoli vzrokov v preteklosti, jaz pač nisem zagovornik tega. Glede genetike in tudi ostalega, lahko zelo veliko narediš s postopki deidentifikacije s telesom, sicer pa temperamenta ne moreš spremeniti (lahko ga le harmoniziraš), pri karakterju pa lahko narediš precej.
Kaj torej ozaveščati?
Pozornost usmeriš predvsem v segmente življenja, v katerih imaš težave in ozaveščaš ter spreminjaš modele vedenja, ki jih tam “uporabljaš”. Če imaš težave, očitno niso adekvatni, pa niti ni tako pomembno, ali izhajajo iz lažnega ali iz bazičnega jaza. Je pa dejstvo, da “vsebuje” bazični jaz vsa tvoja resnična hotenja, talente, nagnjenja …

Lepo je če deliš