Reply To: Odnosi

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Odnosi Reply To: Odnosi

#12982
tadej pretner
Moderator

Avy wrote: Pri tem bazčnem jazu ( če kaj takega sploh obstaja )…tisti, ki ga doseže…verjetno samo še čaka…da klecne…od samega dolgčasa…odvisno…od nezanimivega življenja.

Sem se spomnil na 1-knjigo..Pogovori z Bogom…kjer piše…da ljudje…ki dosežejo svoj bazični jaz-dušo…doživijo stanja neke čudne blaženosti…posledica tega je…da se več sploh ne zmenijo za svet…ne za odnose…ne za partnerja…otroke…denar…službe…zanemarijo tudi lastno telo…itd…Vse živo danes pišejo…bog ve…kaj je sploh res.

Stari, tole so neumnosti. Ne vem, ali si kaj narobe razumel, ali pa bluzi avtor, čeprav velja za cenjenega. Pogovori z bogom (3 knjige) je sicer ena od knjig, ki jih imam doma že vsaj 10 let, pa je/jih niti slučajno še nisem prebral.

Strelka wrote:
Oh ja ….
Jaz sem 100% pri sebi ….
To je moja osebnost ….
Ostalo pa mnenje kot mnenje …
( aha ..to samo refleksija na na, če nimam kam naj grem k sebi v sebe..)

Prava se je oglasila. Strelka, ti si ena bolj reaktivnih oseb na tem forumu – deluješ iz programov, za katere misliš, da so tvoja resnična osebnost, a gre zgolj za identitete. Resnična osebnost se skriva v bazičnem jazu.

Ceres wrote: Očitno si tole pot “k sebi” vsak predstavlja malo drugače, jaz tega ne razumem kot “tihožitje brez emocij”. Čeprav Tadej na zelo razumljiv način razlaga bazični jaz, je po mojem mnenju tudi bazični jaz ena zelo pogojena zadeva, polna teles bolečine, ki sicer niso nastala od rojstva naprej, ampak v dolgi zgodovini pred tem. Trenutek rojstva je kot neke vrste astrološka natalna slika in še najlažje se je (po mojem mnenju) znebiti navlake, ki je nastala od tu naprej. V psihološki astrologiji je znano, da je najtežje s stvarmi, ki jih človek že prinese na ta svet. Znani so primeri novorojenčkov, ki neutolažljivo jokajo in so od prvega dne zateženi in slabe volje. Če lahko okoliščine nadaljnjih jazov razrešuješ z relativno enostavnimi tehnikami, je z okoliščinami bazičnega jaza malo večji problem, ker je potrebno stopnjo perspektivne močno pomakniti. Zato so mi metode povezanega dihanja (ko se pač nekaj dogaja, in ne vpletaš um) zelo všeč, ker se zgodi, kar se ima za zgodit. v zadnjem času se v kvantni fiziki, pa tudi novodobne tehnike (recconection..) govori o spremembi frekvence. Ko ujameš (zavestno ali podzavestno) pravo frekvenco, se začne dogajati.

No vidiš, si ena redkih, ki tole šteka. Še enkrat na kratko:

Naš jaz je sestavljen iz nepogojenega in pogojenega dela. Nepogojeni del je občutek, do katerega pridemo v meditaciji – ko samo smo. To ni duša!!!!!!!!!
Pogojeni del pa je ego. Prek ega se prenašajo vse vrste znanja. Brez ega ne moremo biti. In nepogojeni del je tisti, ki mu je vse vseeno, ki samo je. Ampak tako v lajfu sploh ne moreš funkcionirati. Če bi deloval zgolj s svojim nepogojenim delom, ne bi imel niti občutka za prostor in čas, kaj šele za kaj drugega, recimo za odnose.
Ego je v grobem sestavljen iz bazičnega jaza in lažnega jaza (programov, ki jih kasiramo od staršev, avtoritet in polja kulture).
Bazični jaz nastane pod vplivom polj staršev in njihovih prednikov, energijskih vplivov v času nosečnosti (hrana, odnosi, bivalni prostor …), ob rojstvu pa se v novo bitje inkarnira duša, ki je s temi vplivi kompatibilna. Bazični jaz torej zajema naše fizično telo in njegove specifike, temperament, bazični karakter, talente … Ampak duša je pogojena!!!!!!! To marsikdo nerad sliši, a je tako. Ko deluješ na ravni duše oziroma bazičnega jaza, deluješ na ravni svojih talentov in omejitev, neodvisnih od vpliva okolja v aktualni inkarnaciji.

Priti do bazičnega jaza je prvi korak – na ta način se začneš zavedati svojih resničnih potreb, hotenj, kot tudi omejitev. Za korak naprej pa je treba v bazični jaz vnesti komponento nepogojenega. Okrepiti notranjega opazovalca in s tem občutek prisotnosti. Na ta način greš počasi prek omejitev bazičnega jaza. Ko si prisoten, ti je ql. Ne gre za to, da bi bil brez čustev, daleč od tega, ampak za to, da vsa čustva prepuščaš skozi sebe in se na nobeno ne vežeš – jih sproti sprocesiraš. Recimo: Če ti Avy teži, ga sicer lahko skurcaš, ampak potem ne kuhaš nobebe zamere ali česa podobnega. Takrat odpadejo potreba, da si v odnosu recimo zato, ker se bojiš biti sam (o tem sem pisal nekje v tej temi). Samemu s sabo ti je čist ql, in to, da ti je ql, potem vnašaš tudi v odnose, za razliko od stanja neprisotnosti, v katerem pa v glavnem prek odnosov iščemo občutek, da bi nam bilo ql!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ta razvoj se dogaja paralelno – ni torej pot ta, da najprej dosežeš bazični jaz in šele potem skušaš vanj vnesti nepogojeno kvaliteto. To se dogaja paralelno.

Lepo je če deliš