Reply To: Odnosi

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Odnosi Reply To: Odnosi

#12657
tadej pretner
Moderator

Ceres wrote: Po tvoje so torej terapije npr z regresijo, nepotrebne? Kaj pa primeri fantomskih bolecin z neodkritimi vzroki zanje, v regresiji pa npr ozavestis utopitev ali kaksno dramo iz prejsnjega zivljenja in to sprocesiras? Pa to je se izi, ker gre za posledico na fizicnem telesu, v psihi oz podzavesti je pa lahko itak drama. Saj ne prinesemo samo temperamenta, ampak tudi nerazlozljive strahove itd.

Kakršnikoli prirojeni, preneeni in/ali pridobljeni modeli vedenja in ostala sranja se odražajo z:
– našimi mislimi
-čustvi
– realnostjo, ki jo doživljamo

Klele imaš torej tri segmente. Ampak kateri pa je tisti segment, ki združuje prva dva in katerega posledice so telesna napetost in realnost, ki jo doživljamo? Vibracija v telesu!!!!!!!!!

Govorili smo že o tem, da imajo naše težave več vzrokov, ne le enega (prenašajo se seveda tudi iz preteklosti). se spomni primera psa, ki ga brcneš – eden te ugrizne, eden zbeži, eden začne cviliti …, “vzrok” pa je bil vedno enak – brca. V resnici je bila brca le dražljaj, na katerega je odreagiral glede na tisto, “kar je”. Tudi pri človeku je tako. Tisto, kar običajno obravnavamo kot vzrok, je le dražljaj, zaradi česar se je nekaj sprožilo – ampak če bi bil v sebi drugačen, bi kljub temu dražljaju odreagiral drugače. Zato pri ozaveščanju takšnih dražljajev, za katere misliš, da so vzroki (pa niso), sprocesiraš problem le delno (s temle se seveda Ogorevc ne bi strinjal, a to je pač moje videnje).

Če pa se v trenutku tu in sedaj soočaš z vibracijo v telesu, pa prihaja do procesiranja dejansko vseh vzrokov iz vseh obdobij, kajti prav vsi vzroki se odražajo skozi telesno vibracijo. To pa počnemo recimo s procesom prisotnosti (povezano dihanje).

Lepo je če deliš