Reply To: Odnosi

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Odnosi Reply To: Odnosi

#12832
tadej pretner
Moderator

strelka wrote:

Ok.

Karma –izkušnje deluje na karakter v tem življenju , temperament
oz. bazični jaz , pa se ne spreminja.

O kakšni karmi se men sploh ne ljubi nakladat (razen če gre morda za kakšno bejbo, ki ji je ime Karmen, pa jo folk kliče Karma LOL). V glevnem: temperamenta ne moreš spremeniti, lahko pa ga harmoniziraš. Daleč od tega, da bi bil bazični jaz nespremenljiv – priti pa mora do njega, da ga sploh lahko razvijaš. Karakter pa sicer imaš bazični, a ga kasneje lahko precej spremeniš.

strelka wrote:

Osebnost pa tvori sedaj vse prej omenjeno + še ostalo Big smile,
ki se zopet veže na nekaj iz pred rojstva….pa po rojstvu ..Big smile

Torej kako se vi lotite dela z ljudmi , ki imajo probleme z
odvisnostjo.?

Za psihiatre vemo , smo ugotovili , da samo menjajo
pacientom hlače …pa nam to ni všeč.Smile

Spreminjate bazični karakter zdej kako ,da se briše karma,?,
z vplivom na DNK zasnovo-to se tud lahko počne …

No torej kako to sedaj poteka….?Smile

Odvisno od tega, za kakšno odvisnost gre in kako globoko je človek v tem. Odvisnost je odgovor na napetosti v telesu, ki do katerih pride zaradi različnih vzrokov – nekatere od njih povezujemo s pojmom aktivatorji odvisnosti (primer: otroštvo alkoholika je zelo pogostokrat povezano s tem, da kot otrok ni smel izražati svojega mnenja in se je potrebi po tem “odrekel”. Skratka, postal je človek brez jajc. Ampak potrebe po izražanju mnenja se ne more povsem odreči – v njem stalno tli, a tega enostavno ni vajen. Ko se ga naseka, pa se ta ventil sprosti in mnenje lahko izrazi.

Nič ne narediš, če odvisniku vzame tisto, od česar je odvisen. Tako le “zamenjajo” odvisnost z manj destruktivno. Bivi pijanci začnejo kadit k svina, se kot obsedeni ukvarjati s športom …, bvi kadilci se bašejo s hrano … Vse to zato, ker je v njih še vedno vzrok odvisnosti – nevzdržni notranji nemir. Da se razumemo, s športom ni nič narobe, narobe je le, če je vzgib za športanje ta nevzdržni notranji nemir. Ozdravljen si, koga skenslaš.

Lepo je če deliš