Reply To: Odnosi

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Odnosi Reply To: Odnosi

#12665
tadej pretner
Moderator

Ceres wrote: Tadej, razumem, da se preko vibracije cistijo zadeve iz vseh obdobij in razumem tudi, da pri tem v bistvu ni pomembno, od kje je kaj prijadralo. Pa da se Marjan oz karmicna diagnostika s tem ne strinja, tudi to vem. Samo se nekaj je: tako se potem “cistijo” zadeve tudi preko tega, kar ti imenujes bazicni jaz in ne samo do bazicnega jaza.

Oziroma, se bolj konkretno: pravis, da je ta bazicni jaz lahko tudi negativen, agresiven. To je logicno. Nejasna mi je pa trditev, da najvec, kar lahko naredi terapevt je, da te pripelje do bazicnega jaza. Meni se zdi, da clovekova svobodna volja in zmoznost ozavescanja svoje biti presega plast bazicnega jaza in je blizje duhu.

Ceres, šele ko pridemo do bazčnega jaza, lahko sploh začnemo govoriti o svobodni volji. Prej si le objekt, skozi katerega se manifestirajo polja. Ko pa prideš do bazičnega jaza, prideš pravzaprav do dušnega nivoja, ovire iz bazičnega jaza pa so v skladu z razvitostjo duše. Šele na tej točki se dejansko začneš razvijati, čeprav stvari ne moreš jemati selektivno – ovire lažnega jaza so na nek način v skladu z ovirami iz bazičnega jaza – bazični jaz jih inicira. Zato se seveda razvoj duše dogaja skozi celo obdobje odmetavanja oklepov lažnega jaza. In če terapevt pomaga najti klientu pot do bazičnega jaza, je naredil vse, saj bo naprej zagotovo znal sam.

Irena wrote:
Ja, Tadej, si me prav razumel – iz spomina sem hotela na hitro potegniti Lazareva in razložit krog odvisnosti. Smile
In seveda nisem nameravala trditi, da je moževemu pitju “”kriva” žena- hotela sem samo spomniti na to, da je vsako ukvarjanje s posameznikom na koncu koncu zgrešeno, saj je le ta del celote. In medsebojno vplivanje nekak dosledno puščamo v vseh debatah ob strani. In tandem mož-žena močno vplivata drug na drugega. Sta si kot sprožilni in varnostni ventil za duševno/duhovni napredek.
Lp, Irena

Nak, nisem te razumel. Tole, kar si sedajle napisala, je povsem korektno, prejšnji post pa sem razumel na način, da se mi je zdel prav absurden.

Irena wrote:
Njegov samouničevalski program telesa blokira uničevalski program njene duše.

Ne verjamem v uničevalske programe duše. Nikakor. In me prav zanima – ali tudi to uči karmična diagnostika?

Lepo je če deliš