Odgovori na: identiteta žrtve

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast identiteta žrtve Odgovori na: identiteta žrtve

#62733
snowcat :)
Participant

Predstavite si žogo. Tisto veliko gumijasto žogo, ki se uporablja pri rehabilitaciji ali različnih vadbah. Na tej žogi balansira človek. Stoji in njegova celotna namera je ostati na žogi. Tako, da celotna njegova pozornost je usmerjena navzven. Na karkoli, kogarkoli, kadarkoli…da ga takne, da ogrozi njegovo balansiranje na žogi. 100%. Tak človek je popolnoma odvisen od zunanjega sveta. Tudi če ni dražljajev je v napetosti. Saj mora ostati gor na žogi. Žoga sama pa se odzove na vsak njegov trzljaj. Notranje napetosti pa povzročajo občutke, da bo padel, ….torej da bo umrl. Njegovo odzivi na zunanje dražljaje so lahko različni – lahko prosi, lahko joče, lahko se jezi, lahko upa da bo šlo mimo samo, ….nikoli pa se dejansko ne brani. Brani se človek samo takrat, kadar ima nekaj, ki bi lahko izgubil. Kako to, da nima ? Zato ker njegovo pozornost je totalno in 100% zunaj njega. Tako, da nima pogojev, da bi sploh zaznal, da nekaj ima.

Ali ima tak človek lastno življenje ? Ne.
;Ali ima tak človek lastno voljo ? Ne.
Ali ima tak človek sploh na izbiro ? Da. Bi moral stopiti iz žoge. Beri, bi moral umreti. Tega pa ne.
Kadar tak človek se odloči, da bo meditiral. Kaj se dejansko zgodi ? Svojo žogo in sam sebe na tej žogi premesti v prostor in čas, kjer NI dražljajev. Misli, da meditira, dejansko pa balansira naprej na žogi, ampak ni na ki se odzivat in umirja samo žogo. Še zmeraj ni v interakciji sam s sabo, ampak s žogo. Proba ji ,,prepričat,, da se umiri. Torej je v interakciji s žogo. Žoga pa daja sporočilo ,,nima smisla, itak, …,, posledično tak človek nič ne konča, ne vztraja, nikoli ne teče skozi ciljno črto, …. Kadar pa se ,,odloči,, da pa bo, pride ta globinski občutek – strah pred padcem iz žoge, torej smrtjo.
Kaj je pa žoga ? Kje se je vzela ta žoga ? Ta žoga je prispodoba. Prispodoba odločitve. To je odločitev, ki je nastala kot odziv na zunanje pogoje. Ti zunanji pogoji so ogrožali, povzročali bolečino, … in oseba je izmislila/se je odločila, da žoga je rešitev. Ironija. Ironija je v tem, da teh prvotnih zunanjih pogojev ni več in človek bi lahko stopil z žoge dol. Ampak je ,,živel,, s to žogo toliko časa, da mu predstavlja način življenja. Ironično, mu predstavlja varnost. Je žejen in stoji v vodi do kolen. Več je žejen, višje se dviga voda. (enako privlači enako). En dan pa umre zaradi tega, da je dih zadrževal, s vodo nad glavo, žejen.
Edino, ki garantiram tistim, ki so zdaj na žogi, da ne bodo umrli, če stopijo z žoge dol.

Lepo je če deliš