Reply To: Nova knjiga

#25529
tadej pretner
Moderator

Sabina wrote: Tadej,

mene pa zanima, če je torzijsko polje oz. equilibrium isto kot Teslova skalarna frekvenca?

Za energijo, ki se v prostor ne razširja kot valovanje, ampak vrtinčasto, obstajata dva izraza – skalarna energija in torzijsko polje. Uporabljam izraz torzijsko polje, saj se mi zdi ustreznejši in je na nek način opisen; latinska beseda torzija, iz katere je izpeljan, namreč pomeni zasuk, torej način, na katerega se razširja.

Z ostalimi izrazi je pa itak cirkus in veliko jih nastane zaradi duhovnega ega, ker si pač nekdo hoče narediti ekskluzivo in s tem odpreti boljšo tržno nišo. Tak slučaj je prav gotovo v zvezi z Anjo Petrović in njeno skovanko Tesla metamorfoza, saj je bila Pearlova učenka in ji mora torej biti jasno, da gre pri reconnectionu in tesla metamorfozi za delo z isto energijo (torzijskim poljem/skalarno energijo).

V eni temi sem že napisal, da gre po mojem za torzijsko polje tudi pri energiji, ki jo taoisti imenujejo shen. V novodobni terminologiji, ki se nanaša na delo s torzijskim poljem, pa je šlo takole:

– Pred kakimi 20 leti je bil v Londonu, v okviru ene zen delavnice, predstavljen equilibrium, a ga potem nihče ni “porinil” v fokus širše javnosti.

– Pred nekaj leti je pritrobil Pearl, ki je delo s to energijo imenoval Reconection. Predvidevam, da za “obstoj” equilibriuma ni vedel, zato mu ni kaj zameriti za vpeljavo novega izraza za isto stvar.

– Drugače pa je seveda z Anjo Petrovič, ki se pač z novim imenom za nekaj že znanega, pač gre ekskluzivo.

Podobne štose najdeš tudi pri povezanem dihanju, kjer je poanta le v povezanem dihanju, uporabljajo pa izraue, kot so proces prisotnosti, rebirthing, holotropsko dihanje itd. Vse pa je v biti isti qrac.

Lepo je če deliš