Reply To: Nova knjiga

#25790
ozelot
Participant

tadej pretner wrote:


Germain nam je pojasnil da človeško telo ni bilo nikoli narejeno za biti utrujeno in da če je poveni le da se je človek navlekel težkih energij. Ko človek zaspi gre v izvor se malo stuširat in rehabilitirat seveda pa je potrebno poskrbeti tudi za telo. To pomeni da greš spat dovolj hidriran, ne smeš jest sladkega pred spanjem in ne biti v prisotnosti TV 4 ure pred spanjem.

Stari,. človek, ki si nabija takšnale pravila, ne more biti spontan. Ti bi nekaj rad, “pravilo”, ki se ga “moraš” držati, pa pravi, da tega ne smeš. To vodi v notranji konflikt in telesne napetosti. Tipično new age mentaliziranje.

ozelot wrote:
Omenil je še da ko človek nekomu pomaga se ne utrudi na enak način kot sicer.

To nikakor ne drži absolutno. Če nekomu pomagaš zato, ker “moraš” ali ker si tako vzgojen, v resnici pa se ti ne ljubi, spet pride do notranjega konflikta, ki generira dodatno utrujenost. Temu ni tako le takrat, ko je gonilo pomoči lastna integriteta. Potreba po pomoči drugim je sicer instinktivna, sam smo pretežno ločeni od energije Zemlje, zato imamo instinkte zjebane (če nekdo na cesti pade, mu bo marsikdo instinktivno pomagal, vsak pa ne).

Tudi sicer marsikdo pomaga zaradi izmenjave energije – pomagaš zato, da potem dobiš energijo nazaj od folka, ki govori, kako dober si itd. Dejanska “priklopljenost na vir” se kaže v oblikah pomoči, za katero sploh nihče ne ve. Koliko takšnih poznaš, ki so za nekoga pripravljeni kaj narediti in to tudi naredijo, ne da bi to komurkoli povedali.

ozelot wrote:
Težke energije lahko transformiraš na različne načine. V vsaki realnosti je pomembno da se zavedaš sprememb ki se dogajajo vsak trenutek. Po njemu naj bi človek zavestno sprožil vijolični plamen v svojo realnost vsakič ko bi se tam pojavil nov človek. To delaš toliko časa dokler ti ne pride v podzavest in ti ni treba več zavestno spremljati totine ljudi ki grejo mimo tebe v štacuni. Tako da se zaščitiš pred njimi je pa tudi način preventive. Predenj greš v gužvo vdihuješ zlato svetlobo enih 20 minut in si zaščiten kar neki cajta.

Tistole, da je transformacija mogoča ob zavedanju sprememb seveda drži, nadaljevanje pa je navadna neumnost. Tisto z vijoličnim plamenom ob vsakem srečanju čist totalna, tisto z zlato svetlobo pa nekoliko manjša.

Morda bi bilo boljše, da kakšne stvari presojaš z lastnimi občutki in glavo, kot pa da vse, kar reče nekdo, ki pravi, da kanalizira Germaina vzameš za sveto. Jaz osebno večini “kanalizatorjev” niti narisane ovce ne bi dal vahtat.

Ja sej vem da jim nebi dal ovce vahtat vseeno pa ko sem omenil pomoč drugim sem seveda mislil prostovoljno. Tudi sam selekcioniram a to še ne pomeni da tisto kar ovržem ni prav. Mogoče le ne razumem pa mi ni všeč. In kar se tiče instiktivnega klica po pomoči. Človek na nezavednem ve da si stem ko pomaga drugim izboljšuje vibracijo zato “po Ogorevcu bolan človek dobi nagon da bi zdravil druge” ali kakorkoli pomagal. To je nagon ki mu pomaga preživet. Če to delaš preračunljivo najverjetneje ni enak rezultat. Včasih sem bil trmast že po defoltu in dokler me nekdo ni nečesa prisilil sploh nisem vedel kaj zamujam. Tako da prisila ni nujno slaba.

Kar se tiče sladkorja in prisile… Včasih je avto treba malo poriniti da vžge…tudi če je dirkalnik. Če spoštuješ svoje telo in mu hočeš iz hvaležnosti ker ti omogoča izkušati fizično realnost kaj povrniti, potem se pač odrečeš cukra ki ga zahteva čustveno ali katero drugo telo.

Mentalno telo ob polnoči reče: “jaz bi sladoled”

Fizično telo reče:”mmmm jaz že zdaj okušam kako je dober..”

čustveno telo reče:”ja, jaz imam tu eno rano da se zaceli in sem zraven..”

Eterično telo reče:”ej klapa ne ga srat. Ura je polnoči in sladko ob tej uri bo povzročilo da bomo zjutraj vsi štirje utrujeni”

Ko ješ naj bi t počel v dobro vseh štirih.

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem