Reply To: Nova knjiga

#26651
snowcat :)
Participant

tadej pretner wrote: ….. Je pa dejstvo, da imamo podzavestno znanje o tem, da se stvari procesirajo skozi povezano dihanje. Spomnim se, da me je enkrat pred cca dvemi leti tlačila mora – ko sem se zbudil iz morastih sanj je bilo prvo, kar sem opazil, da globoko in povezano diham. Ta ritem se je seveda vzpostavil spontano.

Povezano dihanje je tehnika, ki spremeni pretok energije v telesu preko zavestnega dihanja. Torej človek se odloči, da bo dihal tako vdih_izdih_vdih_izdih_vdih_izdih_vdih_izdih_vdih_izdih_vdih_izdih_vdih_izdih_….v konkretnem tempu. Poudarek je na besedi zavestnem dihanju. Lahko človek diha vvvvvvdddddddddddiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhh_ iiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzdddddddddddddiiiiiiiiiiihhhhhhhhhh_ vvvvvvdddddddddddiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhh_ iiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzdddddddddddddiiiiiiiiiiihhhhhhhhhh_vvvvvvdddddddddddiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhh_ iiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzdddddddddddddiiiiiiiiiiihhhhhhhhhh_…. posledice bodo iste, samo odvisno od tipa blokad različno dinamične v intenzivnosti in samem zaporedju verižnega sproščanja. Poudarek je na ZAVESTNEM dihanju. Lahko je lih tako spontan vdih in popolnoma sproščen izdih. Se ne gre o število mišic ali tempo. Gre se za zavestnost. Gre se za to, da človek se zaveda, da diha in da to dihanje poteka v telesu, posledično se prične zavedati, da ima telo. Če se zaveda, da ima telo, mu posveti pozornost in s tem se naseli noter v telo zavest.. Kadar je zavest v telesu, preko telesa lahko komunicira s svojim ,,jaz,, in vesoljem In to je vse. Takole jaz razumem ,,proces prisotnosti s pomočjo tehnike povezanega dihanja,,

,,Spontano,, nočno dihanje ni prav nobeden dokaz, da se je nekaj sprostilo, ali da telo avtomatsko spontano prične povezano dihati.

snowcat

Lepo je če deliš