Reply To: Nova knjiga

#25694
snowcat :)
Participant

tadej pretner wrote:

….Skratka, bolj ali manj drži tudi to, da si kvalitetne veze sposoben šele takrat, ko si lahko tudi sam, ko občutka celovitosti ne iščeš več izven sebe. Šele takrat lahko govorimo o tem, da te nekdo pritegne na osnovi resonance.

Otrganje od celovitosti – otrok – nima nobene veze s samim pretokom energije, ta teče ne glede. Ima pa veze s pomankanjem/viškom.

Ne bo držalo, snowy. Ko del energije potisneš v podzavest, se v čakri, ki pripada življenjskemu področju, na katerem se je to zgodilo pojavi specifično vrtenje. Ampak v celotnem spektru prek čaker dobivano univerzalno energijo eterične ravni le tedaj, ko so uravnotežene. Reči hočem, da si tudi takrat, ko ti kaže določena čakra višek energije, do določenih energijskih spektrov zaprt, energija v sistemu pa teče slabše, saj so takšne in drugačne tenzije spremni pojav potiskanja v podzavest oziroma energijskega viška.

Oj, Tedy,

kadar pride do manjka ali viška energije – se strinjam – se vrtijo čakre pač tako kot se vrtijo in kvaliteta pretoka energije, je slabša, torej ni v ravnovesju = polni potencial čakre. Jaz govorim o PRVOTNEM vzroku. Tako ali unako vrtenje čaker je že POSLEDICA. Mi to posledico lahko zaznamo preko občutkov, to je genialnost človeškega telesa. Primer so recimo eneagrami, ki seveda imajo jasno definiran OBČUTEK v ozadju.

Moje razmišljanje je bilo. Ali pride do občutka ločenosti, če vse gre po programu ?? Torej ni manjka ali viška, ni prvotnega vzroka nastanka viška ali manjka energije. Ali resno rojstvo je tromatično ?? Če je to naraven del procesa nastanka živega bitja ?? Ali je rojstvo tromatično zaradi tega, da je to fizična ločitev od fizičnega lagodja pri katerem manjka energetska podpora vsega in vsakega okrog ?? Drugače rečeno, če grem še več v ,,idealen,, primer. Kaj pa če človek nastane (od jajčic in semenčic) in vse gre po programu, ni manjka niti viška energije ?? Ali se bo rodil človek, ki je v ravnovesju in ne bo imel občutek ločenosti ?? Zdaj mi je prišla na glavo zgodba o Budhi (pač sem videla film) kjer naj bi mama v času poroda pela svete pesmi (za primer ne traumatičnega poroda iz strani MAME)…..a je on imel postporodno traumo ??

Recimo v Tibetu naj bi imeli pravilo 7 let. Do starosti 7 let je otrok bog, od 7 do 14 dobi naloge, da je del skupnosti, od 14 naprej pa že samostojno odločanje in življenje, itd…..Naj bi to vse potekalo netraumatično. Ne mi argumentirat s tem, da je pač polje tako.

snowcat

Lepo je če deliš