Reply To: Nova knjiga

#25697
Sabina
Participant

tadej pretner wrote:

Človek nebi niti enkrat vdihnil če nebi bil ljubljen beri če nebi delovanja njegovih organov podpirala sila ki se imenuje ljubezen. Zahtva po specifični naklonjenosti nekoga je nekaj povsem drugega kot iskanje ljubezni. Če bi se človek tega zavedal bi vsak dan pel hvalnice že navsezgodaj. Komaj bi čakal da vstane in poje.

Ali lahko še malo bolj obrazložiš tole…. Smile

Bom še jaz poskusilLOL:

Enkrat sem že nekje napisal, da je zame najboljša definicija ljubezni “težnja po zedinjenju na vseh ravneh”. Z univerzalno energijo eterične ravni smo vsi povezani, zato ji marsikdo pravi ljubezen. Zdaj pa k tvojemu vprašanju – majhen otrok to povezanost čuti, potem pa jo prek identifikacij, zlasti zavedanja, da je individualno bitje, izgubi. Potreba za to povezanostjo pa v njem ves čas tli, zato jo išče tako, da se “navezuje” na posamezne ljudi in išče njihovo naklonjenost/ljubezen.

–> Zakaj potemtakem prav otroci še posebej potrebujejo starševsko ljubezen, sprejemanje in toplino?

Za kaj pri vsem skupaj gre?

Če o ljubezni razmišljamo kot o zavedanju splošne povezanosti, jo lahko živimo le tako, da se čim bolj povezujemo z eterično energijo (odpiranje čaker, vnos energije prek hare …). Če tako ravnamo, bo torej spontano prišlo do teh občutkov, vse skupaj pa ni vezano na nobena pričakovanja.
Ko pa od nekoga, recimo osebe nasprotnega spola ljubezen “zahtevaš”, gre običajno za dve stvari:

– Z osebo nisi v resnici zaresoniral, ampak je osnovno gibalo tega, da želiš biti z njo, globinsko nezadovoljstvo zaradi občutka ločenosti od eterične ravni; skratka, s tem nezadovoljstvom ne znaš upravljati in misliš, da bo minilo, če “boš s kom”. Zaljubljen si vedno v svojo predstavo o nekom, ne pa v tisto, kar v resnici je.
– Kemija, pogostokrat enostranska, se zgodi na ravni bolečinskih teles. Privlačijo te ljudje, ob katerih bi se ta bolečinska telesa lahko sprocesirala, kar pogostokrat nima nikakršne veze z resonanco obeh duš.

Skratka, bolj ali manj drži tudi to, da si kvalitetne veze sposoben šele takrat, ko si lahko tudi sam, ko občutka celovitosti ne iščeš več izven sebe. Šele takrat lahko govorimo o tem, da te nekdo pritegne na osnovi resonance.

Najbrž enostavno veš, da si v tej celovitosti, ne? V harmoniji, ravnovesju? Je to sploh možno doseči v enem življenju?
Tadej, si ti ‘celovit’?
Smile

Celoviti ljudje najbrž ne filozofirajo kej preveč po forumih ali pač…LOL Brez zamere Tongue

Lepo je če deliš