Reply To: Nova knjiga

#25634
tadej pretner
Moderator

Sabina wrote:

hara naj bi bila stik med dušo in telesom, skozi haro duša pride v telo in tudi zapusti telo ob smrti.
Japonski obredni samomor je harakiri. Pri tem gre za to, da uničiš vrata, skozi katera duša prehaja v telo in ga ob spanju, v REM fazah zapušča.
Če si boš ogledala kakšno ilustracijo astralne projekcijo kakega avtorja klasične evropske ezoterike, boš videla, da je “srebrna nit!, ki povezuje astralno in fizično telo, na fizično telo pripeta na področju hare. Astralno telo pa je vozilo duše.

Sabina wrote:

Priporočljivo je dihati skozi haro vsak dan 10-15 min leže, z rokami na hari (5cm pod popkom), preden zaspimo (dobro je, da pravzaprav zaspimo, medtem ko dihamo skozi haro, saj naj bi potem bila ‘podzavest celo noč v hari’-to si ne predstavljam čist, mislim pa, da je ziher zelo v redu to), in zjutraj preden vstaneš, oči ne odpreš, dihaš skozi haro 15 min. Po treh mesecih naj bi bil bolj prizemljen, intuicija oz. inteligenca naše duše potem pride bolj do izraza.
Heh, priporočljivo je biti z zavestnostjo v hari in skoznjo dihati ves čas. Če dihaš skozi haro in si z zavestnostjo v njej, avtomatično počepne analitični um.

Sabina wrote:

Prizemljenost pa je esencialna, podlaga za karkoli oz. za vse. Nobena stvar nima smisla, če nisi prizemljen..
Takoj podpišem.

Sabina wrote:

Smiselno in dobro vprašanje pri tem je, kaj sploh je prizemljenost (več vidikov obstaja),… ker če ne veš, si lahko misliš- ‘Ah, ja saj jaz menda sem prizemljen, nisem nek zasanjan človek’ in podobno….

Prizemljiti je treba vedenje o tem, kaj je prizemljenost Big smile
In mislim si da je zares prizemljenih ljudi relativno malo… Ali se motim?
In jaz nisem izjema… Čeprav pišem sedaj o tem Big smile
Je pa nek začetek :)

Drži. V grobem je prizemljenost sposobnost prevajati čustva skozi sistem (jih ozemljiti, da se ne ujamejo v tebi kot bolečinsko telo) in sposobnost manifestacije idej. Povezanost z zemljo pa je seveda med drugim ključna tudi za pravilno delovanje fizičnega telesa (zdravje).

Lepo je če deliš