Reply To: Nova knjiga

#25683
snowcat :)
Participant

tadej pretner wrote: ….Skratka, bolj ali manj drži tudi to, da si kvalitetne veze sposoben šele takrat, ko si lahko tudi sam, ko občutka celovitosti ne iščeš več izven sebe. Šele takrat lahko govorimo o tem, da te nekdo pritegne na osnovi resonance.

Občutek celovitosti je POSLEDICA energetskega ravnovesja. Drugače povedano, kadar je neravnovesje, imamo občutke. Kadar je ravnovesje imamo pa občutek ljubeznji in celovitosti. Tudi ta občutek je POSLEDICA. Je pa posledica SPOMINA neravnovesja. Torej ta občutek je zavedanje se spremembe. Tu je v delovanju PRIMERJAVA, ki pa je mama_tata zavedanje se SPREMEMBE.

Otrganje od celovitosti – otrok – nima nobene veze s samim pretokom energije, ta teče ne glede. Ima pa veze s pomankanjem/viškom. Torej nastane nekje zastoj iz razloga manjka ali viška energije, ki pa je posledica naše reakcije/odziva na zunanji svet. Če bi zelo poenostavila. Če bi otrok bil sprejet tak kakršen je ves čas in od vsakega, če bi bilo sočutje in razumevanje prisotno ves čas in od vsakega, njegove potrebe zadovoljene (kadar pa je čas se premaknit se kar sam premakne, primer dojenje) je vprašanje ali bi resno razvil občutek ločenosti od celote……

Narava teži k ravnovesju. Tako, da če je neravnovesje, se pojavi občutek, ki naj bi peljal k iskanju rešitve. To je krasa in genialnost človeškega ustroja. Ta proces deljuje ne glede na okoliščine, človeka in čas. Je neoseben, vseprisoten, ves čas.

Kadar človek pride do stanja ravnovesja, jasno, da nima POTREBE po zunanjih POTRDITVAH ali POVEZAVAH. Zato ker je CELOVIT. Če je pa celovit je del CELOTE.

Zadeve sem si zelo poenostavila, zato ker verjamem, da svet je komplexen, ne pa kompliciran.

snowcat
PS: verjetno nisem rekla nič novega, samo mogoče na drugačen način…..pač razmišljam naglas :-)

Lepo je če deliš