Reply To: Nova knjiga

#26653
tadej pretner
Moderator

snowcat :) wrote:

….. Je pa dejstvo, da imamo podzavestno znanje o tem, da se stvari procesirajo skozi povezano dihanje. Spomnim se, da me je enkrat pred cca dvemi leti tlačila mora – ko sem se zbudil iz morastih sanj je bilo prvo, kar sem opazil, da globoko in povezano diham. Ta ritem se je seveda vzpostavil spontano.

,,Spontano,, nočno dihanje ni prav nobeden dokaz, da se je nekaj sprostilo, ali da telo avtomatsko spontano prične povezano dihati.

snowcat

A nisi malce protislovna? – spontano nočno dihanje ni noben dokaz, da telo začne spontano povezano dihati????

O kakšnem dokazovanju, da se je kaj sprocesiralo, pa v izpostavljenem citatu sploh ni govora.

Meni je sicer vseeno, kaj verjameš in kaj ne, mam pa glede gornjega primera teorijo:

Vem, da si brala literaturo o entitetah in predvidevam, da si našla tudi navedbe, da je telo/sistem takrat, ko v njem ni duše/zavestnosti, precej lahka žrtev za entitete, ki se nanj priklopijo prek aka niti; duša je pač povezana s pojmom zavestnosti in med sanjanjem je v telesu ni. Do takšnega napada entitet med spanjem pride takrat, ko se skuša podzavest določenega zamrznjenega bremena znebiti in to je link na ustrezno entiteto. Ker se lahko proti entiteti boriš le z zavestnostjo, menim, da je povezano dihanje, do katerega med morastim sanjam lahko pride, v povezavi z reptilskimi možgani in impulzom preživetja – njegova funkcija je, da potegne zavestnost/dušo nazaj v telo in seveda sodeluje pri procesiranju.

Lepo je če deliš