Reply To: Nova Doba

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Nova Doba Reply To: Nova Doba

#27452
snowcat :)
Participant

Oprostite moj zelo poenostavljen nekako tehničen pogled….dejansko vse se vrti okrog iste zadeve. Človek je pri svojem razumevanju sveta ,,okrnjen,,. Je sposoben se zanesti na svoja čutila in osebno izkušnjo. Glede na osebno izkušnjo tudi postavlja veliko sliko. Zaradi omejitve na lastne, izkušnje ne more videti velike slike, ampak lahko zaupa svojemu načinu razmišljanja in sklepanja. Nove izkušnje pa lahko potrdijo ta način razmišljanja.
Znanje – mikro in makro kozmos…..edini dejavnik, ki lahko upoštevamo je prenos in kontinueta znanja. Človekovo življenje je prekratko, da bi videlo 100 let in več….to pa je bilo zagotovljeno preko ,,šol,, (različni ,,klubi,,, skrivnostni redi, …. ). Primer je astrologija. Primer so različni prazniki…..
Človek se najprej mora naučiti, da 1+1=2, da lahko s časoma pride do integralov in neskončnih površin ….mora mu past jabolko na glavo, da lahko pride do izračunanja nevidnega magnetnega polja….biopolje, TP, ….energije take ali unake……vse znanje je ,,omejeno,, s motivacijo (je ali ni potrebno vedeti) in osebno izkušnjo…….v ozadju pa je slika veliko večja od človekovega življenja in njegovih 5tih čutil….
Rečejo ,,pripravljenemu bog pomaga,, …..tu pa je ,,skrita,, informacija o veliki moči človeka, njegovo sposobnosti kreacije, in dejstvu, da je prav možno, da človek je tisti, ki je odločilen za obstoj poznane realnosti. Ponovno preko osebne izkušnje se potrdi ta informacija.
Jaz osebno vse te zgodbe o Jezusu, Leviatanu, Demiurgu….vso to dvojnost in pogojenost….dojemam kot način opisa obstoječe velike slike za mali človeški um, ki paradoxalno je kreator vsega tega.
snowcat

Lepo je če deliš