Reply To: Nova Doba

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Nova Doba Reply To: Nova Doba

#12753
ozelot
Participant

strelka wrote:

Najhuje je ko nekdo začne plozat o dejstvih

Smile

Stvar dojemanja ….
dejstva ali facti ..so dokazani …in marsikatera rešitev se najde na podlagi dejstev …
tud cilji se postavljajo na podlagi nekih ugotovitev in dejstev …
Mnenja so pač mnenja…in kot že na veliko in široko pri nekaterih, za njih, veljajo samo izkušnje …
In kaj je potem tako groznega negativnega , umazanega brez idejnega ..če ima človek takšne izkušnje…torej jih je take tud treba sprejet pa imeti tud do tako mislečih ljudi spoštovanje …Smile.
Pa namesto spet jih obsojat ..jim mogoče pokazat kakšno idejo, če jo sami ne vidijo …
Al pa je lažje govoriti tole …za vse težave si kriv sam …vzemi odgovornost za svoje dejanje …tako kot si boš naredil tako boš spal …
Torej če ne zmoreš se utopi ..če lahko pa splavaj ….
A taki smo natur ljudje ???

Seveda je vsak zase vedno “kriv” sam kdo pa drug? Pa ne gre se za krivdo. Bolje bi bilo reči, da je vsak za svoje kar doživlja “zaslužen” sam. Popolnoma odgovoren za vse kar “dogajaš”. Ljudje ki nočejo prevzeti odgovornosti niti za trpljenje niti za srečo… ne vedo kako se do česa pride.

Kar se tiče mnenj. Vsako mnenje na svetu šteje pa naj bo to na žalost ali na srečo. Skupaj ustvarjamo neko kolektivno mnenje na podlagi katerega se svet vrti. Nihče ni izključen. Eni bremzajo drugi pospešujejo ta svet.

Dejstev in dokazov ni za povezovati. Vse karkoli se je kdajkoli zgodilo se da resetirati in tako izginejo dejstva. Nekaterim se dejstvo zdi da nekaj doživljajo na nek način vendar to ni dejsto. Dejstvo je le njihov način doživljanja. Nekdo ali mnogo nih bi trdilo da nad ljubljano grad stoji in da je to dejstvo. Vendar dejstvo je, da tam ni nobenega gradu. Oni ga samo tako doživljajo.

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem