Reply To: (ne)korist od branja duhovnih knjig

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast (ne)korist od branja duhovnih knjig Reply To: (ne)korist od branja duhovnih knjig

#3357
Prima
Član

Avatar, tole kar se tebi dogaja z duhovnimi knjigami, se je meni dogajalo s strokovnimi zadevami. Občasno napišem kakšen strokovni članek na temo marketinga, pri čemer so mi izhodišče že napisane zadeve, saj si ne želim na novo odkriti tople vode. Seveda je v ta namen dobro prebrati čimveč sorodne literature, nato zadevo prespati, prefiltrirati in sestaviti svojo varianto. Če se pri tem začnem zapletati v drobnarije, v momentu nastane štala. Preklopiti moram na konceptualni način razmišljanja in dobiti širšo sliko s pogledom od daleč. Kako to narediti? Za par dni vržem bukve stran, nič o tem ne razmišljam, včasih ponoči v sanjah zgodbo spletem in jo zjutraj napišem. Prvemu delu stavka Tadej pravi praznina. Nikakor pa ne uspem nič pametnega sestaviti takrat, ko začnem mešati koncepte, tj. prepletati usmeritve dveh ali treh avtorjev, saj se navidez podobni načini razmišljanja velikokrat izključujejo. Pri vsej stvari pa je ključna selekcija in kritični odnos.
Včasih sem mislila, da moram požreti vse knjige sveta. Neumnost. Fino je imeti čimveč naloženega na disku, saj se da s tem res dobro šarmirati, ampak … preveč (neselekcioniranih) informacij naredi v glavi zmedo, potem pa začneš mešati pojme (npr. živci in nadiji). Še nekaj se mi zdi izredno pomembno. Ko prebereš določeno kvoto in ti si to že zdavnaj presegel, se moraš začeti zanašati na lastne občutke, sicer ostaneš v fazi “to so drugi rekli” in “pri meni to ne funkcionira”. Moram povedati, da sama v povprečju preberem eno (1) duhovno knjigo na leto, pa mi prav nič ne manjka. Enako velja za milijone ljudi po svetu, ki za Transurfing (mi ni sedel) niso slišali niti pod razno. Zakaj samo ena? Nimam časa brati duhovnih knjig, ker moram živeti, služiti denar in se ukvarjati s svojo lastno stroko.
Mesec maj je. To je mesec ljubezni. Zunaj vse diši in buhti, ti pa pizdariš čez duhovne knjige???
Predlog: sestavi to znanje, ki ga imaš in imaš ga več kot večina forumovcov, in iz njega nekaj naredi. Prodaj ga za masten denar, tako kot to delajo tisti, ki imajo bistveno manj pojma kot ti, pa uspejo narediti bestselerje. Postavi si cilj (vseeno ali je to notranja ali zunanja namera) in zavihaj rokave.

dobronamerna Prima

Lepo je če deliš