Reply To: (ne)korist od branja duhovnih knjig

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast (ne)korist od branja duhovnih knjig Reply To: (ne)korist od branja duhovnih knjig

#3411
Nataša
Član

tadej pretner wrote:

Recimo tudi oni poskusi z mobitelom na čelu. Po delavnici sem recimo poskušala obdržat mobitel na čelu z namero, da tam enostavno mora stat, pa je v resnici nekako stal, ampak malo sem ga na začetku morala pritisnit, potem čez čas pa je začel drset, pa nekako je bil občutek, kot da se matram. No, danes zjutraj sem pa v postelji še nekaj razmišljala o Kristusu in onih čudežih in sem brez vsakršne namere, čist brez veze postavila mobitel na čelo. Ležala sem na boku, samo narahlo sem se dotaknila čela in je tam stal deset minut, kot da je del mene. No, potem sem ga pač sama dol vzela, ker sem morala vstat. Se mi zdi, da je to nekako tisto stanje uma, v katerem so možni “čudeži”. Ampak se mi pa tudi zdi, da to ni nekaj, kar se doseže s prakso, ampak se zgodi bolj ali manj spontano ob dvigu zavesti. Kaj praviš Tadej?

Dokler nekaj hočeš narediti zato, da se prepričaš če gre, da komu kaj dokažeš … si vsaj v štartu, pa čeprav skušaš potem uloviti praznino, pod vplivom namere matrice, ta pa dopušča le realnosti znotraj svojih mej.
Če greš na raven inspiracijske namere pa meje postavljaš sama. Najlažje je manifestirati stvari, ki imajo kvaliteto življenja, se pravi visokovibracijske. Poanta pa je v tem, da skuša folk s temi orodji uhvatit keš, partnerja, ki bo po možnosti ubogal, … Tu pa gre prvič za namero matrice, drugič pa ima cilj tako nizko vibracijo, da je manifestacija težka. Kadar delamo z namero matrice ponavadi tudi uporabljamo koncentracijo, poistovetenje s čustveno kvaliteto cilja … Vse lepo in prav, a inspiracijska namera deluje drugače (to bomo imeli na equilibriumu 2, ko se bomo znali zbrati). Da ti delujejo stvari na klik je potrebno urediti odnos do cilja v smislu usklajenosti elementov jaza, biti deidentificiran s ciljem in še kaj. Po mojem sem že nekje pisal o tem, da se takrat, ko se identificiraš s ciljem, pojavita dva, hm, vzgibaLOL – vzgib želje in vzgib skrbi, da ne boš uspel – to pa je totalen zaviralen moment manifestacije.

Katere stvari pa so po tvojem tiste, ki imajo kvaliteto življenja??? Predvidevam, da bi bilo namesto ubogljivega partnerja LOL ok manifestirat izkušanje ljubezni v partnerstvu, ali namesto keša izkušanje materialnega blagostanja. A prav razumem?

Mislim, da bo inspiracijska namera prava stvar zame, ker meni equilibrium z namero preprosto ne potegne, čisto preprosto zato, ker kakorkoli obrnem, izhajam pri tem iz želje. Želja pa pri meni očitno prebudi še nasprotni pol, najbrž ravno zaradi skrbi, če se bo uresničila, in potem itaq ni nič. Oziroma je – ena precejšnja korist, saj lahko ob tem prepoznam strahove, ki se mi ob tem prebudijo, in to je ok.

A equilibrium 2 bo?
Lepo je če deliš