Reply To: (ne)korist od branja duhovnih knjig

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast (ne)korist od branja duhovnih knjig Reply To: (ne)korist od branja duhovnih knjig

#3538
zofija
Član

glas wrote:

Duh (spirit) je nekaj, kar preveva vsakega od nas – torej duhovnost ne more biti nekaj zunanjega oz. nekaj, kar bi lahko pridobili s tem, da bi se še bolj trudili biti “duhovni”.

Thumbs Up

Duhovnost je biti v stiku z Duhom.

Kaj pomeni to, da si v stiku z Duhom? Kaj je ta Duh(ovnost), ki nas vse preveva? (strinjam se, da smo vsi Duhovna Bitja, od solate do človeka, noben ni izvzet, dobro-slabo, vsi mi…….) ampak kaj je zdej ta Duh?
Jaz si recimo pod tem Duhom predstavljam Odgovornost, se pravi zame je rdeča nit Duh(ovnosti) prevzeti odgovornost za vsako svojo misel, besedo, dejanje, za vse……..se pravi, primer; da ko jaz berem kako knjigo, se neukvarjam s tem, da kaj je s knjigo(pisateljem) narobe ampak, da kako oz. s kakšnim mojim notranjim pogledom jaz berem, doživljam to knjigo(in zakaj jo jaz tako doživljam, mental, čustva, misli in moja dejanja), ker se mi zdi, da vse kar pride pod naše roke nam vedno prinaša nekakšno sporočilo(pa tud, če se nam zdi, da je tisti trenutek slabo), ki služi v naše najvišje “dobro” oz. nas pripelje na pot samospoznanja, ki komaj čaka, da pride na plan oz., da prevzame vodstvo….saj vem, da si vsak po svoje predstavlja tega Duha pa, da je to vse debest, sam me pa zanima, kako? Kaj recimo pomeni, da si v stiku z Duhom? Kaj nam, vsakemu, pomeni duhovnost v našem vsakodnevnem življenju?
Ker se mi zdi, da je lih naša zunanjost v bistvu produkt naše takoimenovane duhovnosti, ki jo živimo v tem trenutku…….Question

Lepo je če deliš